Engelleri “Duymadan” Aşıyorlar

112 views

Gölcük AKV Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri işitme engellileri anlamak ve onlara destek olmak için yola çıktılar.

Okulumuzun öğrencileri ve Tekstil Teknolojileri Öğretmeni Süreyya Duran işitme engelli vatandaşların hayatlarını kolaylaştırmak ve onlara yardımcı olabilmek amacıyla işaret dili kursu aldı. İki öğrencinin isteği üzerine 2014 Mayıs ayında açılan kursa katılan 20 kişi işaret dilini öğrendi. Kursa katılan öğrenci ve öğretmenlere 4 Kasım 2014 tarihinde Anadolu Kalkınma Vakfı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi toplantı salonunda düzenlenen törenle sertifikaları verildi.

Adeta Elleri Sözleri Oldu

Sertifika törenine Gölcük İlçe Milli Eğitim Müdürü Ercan Gülsuyu, Halk Eğitim Müdürü Orhan Temiz, Engelliler Derneği Eski Başkanı ve aynı zamanda da Donanma Çağlar Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi Halkla İlişkiler Müdürü Emine Cebeci katıldı. Gölcük İlçe Milli Eğitim Müdürü Ercan Gülsuyu ile İlçe Halk Eğitim Müdürü Orhan Temiz kurs alan öğrencilere sertifikalarını takdim etti.Sertifika töreninde konuşmacılar, işitme engellilerin daha iyi hizmet alabilmesi ve hayatlarını kolaylaştırmak adına bütün kurum ve kuruluşların çalışanlarına işaret dili eğitimi aldırılması gerektiğini söylediler. Kurs alan öğrenciler, işaret dili ile söyledikleri şarkılarla da bu konudaki hünerlerini sergileyerek izleyenlere keyifli anlar yaşattılar.İşitme engelli vatandaşların hayatlarını kolaylaştırmak ve onlara yardımcı olabilmek amacıyla işaret dili kursu aldı. İki öğrencinin isteği üzerine 2014 Mayıs ayında açılan kursa katılan 20 kişi işaret dilini öğrendi. Kursa katılan öğrenci ve öğretmenlere 4 Kasım 2014 tarihinde Okulumuzun öğrencileri ve Tekstil Teknolojileri Öğretmeni Süreyya Duran Anadolu Kalkınma Vakfı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi toplantı salonunda düzenlenen törenle sertifikaları verildi.