Lonca’dan Basın Müzesine Ziyaret

130 views

Kocaeli Gazeteciler Cemiyeti ve İzmit Belediyesi iş birliğiyle 16 Ocak 2014’te açılan Kocaeli Basın Müzesini Lonca Gazetesini hazırlayan öğrenciler ziyaret etti.

Gazetecilik Öğretmeni Hasan Taşkın ve Gazetecilik bölümü öğrencilerini karşılayan Kocaeli Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Çetin Gürol özellikle Gazetecilik bölümünde okuyan öğrenciler tarafından ziyaret edilmenin kendilerini çok mutlu ettiğini belirtti.

Öğrencilerle sohbet eden Çetin Gürol gazeteciliğin zor bir meslek olduğunu ancak önemli avantajlarının da olduğunu söyledi. Bir gazeteci olarak kendinin de mesleği sayesinde 17 farklı ülkeyi görme şansı bulduğunu belirten Gürol “ Çalışan gazeteciler öğrencilere yalnızca mesleğin zorluklarını anlatıyor. Oysa bu mesleğin pek çok artısı da var. Örneğin sıradan bir vatandaş şehrin valisi ya da belediye başkanından kolaylıkla randevu alamazken bir gazeteci olarak sizler bunu rahatlıkla yapabilirsiniz. Bu nedenle seçeceğiniz mesleği önemseyin ve gurur duyun.” dedi.

Kapanca Sokak’taki Müze binası hakkında bilgi veren Gürol, “Burası eskiden Ermenilerin yaşadığı bir sokakmış ve bu tarihi taş bina da ‘Papazın Evi’ olarak biliniyor. Binanın restorasyonu 21 gün gibi kısa bir sürede bitti ve açılışı 16 Ocak basın Onur Gününe yetiştirildi.”dedi.

Basın Müzesinde Enis Berberoğlu’nun ilk fotoğraf makinesi, Yalçın Bayer’in daktilosu ,Uğur Mumcu’nun yazı yazarken kullandığı masa lambası, Oktay Ekşi’nin İsmet İnönü imzalı ilk basın kartı gibi yüzlerce eser sergileniyor. Bunların yanı sıra Kocaeli basınına hizmet vermiş, vefat eden kişilerin fotoğrafları, yerel gazetelerin eski sayıları, eski fotoğraf makineleri, matbaacılıkta kullanılan çeşitli aletler de bulunuyor.

Ziyaret sonunda Çetin Gürol öğrencilere hediyeler verdi ve geldikleri için teşekkür ederek uğurladı.