DOMİF 2015’te Öğrenciler İş Dünyasıyla Bir araya Geldi

69 views

Bu yıl 5.si düzenlenen Doğu Marmara İnsan Kaynakları ve İstihdam Fuarı 7 Mayıs 2015 Perşembe günü açıldı. İlçemizden Gölcük Mesleki Eğitim Merkezi ve Gölcük Anadolu Mesleki ve Teknik Lisesinin de aralarında bulunduğu 250 firma ve kurumun stant açtığı fuar 3 gün boyunca ziyaretçilerini ağırladı.

Açılışına Vali Hasan Basri Güzeloğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, İzmit Kaymakamı Ersin Emiroğlu, KOÜ Rektörü Sadettin Hülagü, İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan, Gölcük Kaymakamı Adem Yazıcı, KSO Başkanı Ayhan Zeytinoğlu, KOTO Başkanı Murat Özdağ, İŞKUR İl Müdür vekili Engin Gülmez ve İl Milli Eğitim Müdürü Fehmi Rasim Çelik ve Gölcük İlçe Milli Eğitim Müdürü Ercan Gülsuyu katıldı.

Gençlere Yönelik İstihdam olanakları

İŞKUR İl Müdür vekili Engin Gülmez, fuarın il istihdamına katkı sunmasını dilerken, KOTO Başkanı Murat Özdağ ise, refahı arttırmanın tek yolunun üreten çalışan, gelişmeye açık eğitimli insan kaynağına sahip olmaktan geçtiğini belirtti. KSO Başkanı Ayhan Zeytinoğlu ise hükümetin verdiği destekle başlatıkları UMEM projesine değindi, 5 bin kişiye istihdam sağladıklarını söyledi.

Nitelikli İşgücü

KOÜ Rektörü Prof. Dr. Saadettin Hülagü’de fuarın önemine değinerek, “Yakın zaman içerisinde üniversite ve sanayicilerimizin işbirliğinde yeni projelere imza atacağız” dedi. Büyükşehir Belediyesi Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu ise, “Türkiye’nin yer altı zenginlikleri, petrolü, altını belki yok ama bizim gücümüz genç nüfusumuzdan geliyor. Bizim görevimizde bu gençleri en iyi şekilde yetiştirmektir.” dedi.

Fuarda son olarak katılımcılara hitap eden Vali Hasan Basri Güzeloğlu da ekonominin en önemli yanının istihdam olduğunu vurguladı. Güzeloğlu, “Bizim görevimiz her gencimizi nitelikleri doğrultusunda eğitmek ve istihdamını sağlamaktır. Sektörel ihtiyaca göre nitelikli insan gücünü yetiştirmeliyiz” açıklamasında bulundu.