Kariyer Gününde Çetin Gürol’u Ağırladık

297 views

25Anadolu Kalkınma Vakfı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde Kariyer Günleri programı devam ediyor. Kocaeli Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Çetin Gürol ve Başkan Yardımcısı Levent Altun Gazetecilik Alanı tarafından düzenlenen Kariyer Gününe katıldı.

Kocaeli Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Çetin Gürol ve Başkan Yardımcısı Levent Altun Anadolu Kalkınma Vakfı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde Gazetecilik Alanının düzenlediği kariyer günleri programına konuşmacı olarak katıldılar. Kocaeli Gazeteciler Cemiyeti Başkan Yardımcısı Levent Altun sözlerine şu şekilde başladı: “Gazeteciler sizin haber merakınızı gideren bir araçtır. Gazetecilik yüzyıllar önce birbirleriyle iletişim kurmak amaçlı geliştirilmiştir. Matbaanın icadından sonra yazılı, basılı ve görsel olarak gelişti. Baskı teknolojisi gelişti, Eskiden çok zor şartlar altında gazetecilik yapılırdı. Şimdi dijital makine sayesinde baskı yapılıyor. Amaç değişmedi ama araç değişti. Gazeteciliğin en önemli hususu doğru ve iyi olmaktır” dedi.

Gürol “Gazetecilik zor ama zevkli bir meslektir”

Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Çetin Gürol ise şu sözleri dile getirdi: “359 kent genelinde üye sayısı olarak en öndeyiz. Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk gazetecilere Cumhuriyeti anlattığı ilk basın toplantısını 16 Ocak’ta Kocaeli’de yaptı. Bu açıdandır ki 16 ocak Türk basın tarihinde çok önemli bir rol oynamaktadır. Gazetecilik zor ama zevkli bir meslektir. Bu mesleğe sahip insan ülke genelinde gidemeyeceği ve giremeyeceği bir yer yoktur. 16 Ocak’ın önemini biliyoruz artık” dedi.