Yüzyılın En Şık Lideri “Atatürk”

1.131 views

Büyük Önder Atatürk ‘ün dillere destan kıyafetleri Atatürk’ün terzisi olan Levon Usta’nın dördüncü kuşaktan torunu olan Levon Kordonciyan ile orijinal kalıplar üzerinden tekrar hayata geçti. 41 Burda Alışveriş Merkezi işbirliği ile gerçekleştirilen “Yüzyılın en şık Lideri” sergisi        29 Ekim-13 Kasım tarihleri arasında ziyaretçilere açık olacak.

Anadolu Kalkınma Vakfı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Giyim Üretim Bölümü öğretmenleri ve öğrencilerinin gezdiği sergide, Mustafa Kemal Atatürk’ün dikkat çeken 15 takım elbisesini yanında, Levon ustanın kullandığı makas, dikiş makinesi, omuz cetveli gibi ürünler yer alıyor. 80 yıllık tarihi keten kumaşlardan, hakiki kaşmir ve özel olarak hazırlanan kumaşlardan hazırlanan sergi kıyafetleri göz doldurdu.

Öğrenciler tarafından dikilen Atatürk kıyafetleri sergilendi

10 Kasım Atatürk’ü anma etkinlikleri kapsamında 2005-2006 Eğitim Öğretim yılında Giyim Üretim Teknolojisi öğretmen ve öğrencileri tarafından dikilen Atatürk’ün giydiği kıyafetlerin bire bir örnekleri okul koridorlarında sergilendi. Nakış ve aksesuarları el sanatları öğretmenleri tarafından hazırlandığı kıyafetler büyük hayranlık uyandırdı.