Şirinköy Anaokulu Suriyeli Öğrencileri ağırladı

338 views

Gölcük İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün yürüttüğü Değerler Eğitimi içerisinde yer alan “Birlikte Yaşama Kültürü ve Kardeşlik” projesi kapsamında Suriyeli öğrenciler, Şirinköy Anaokulunda ağırlandı.

Gölcük İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Gölcük Belediyesi destekli olarak uygulamaya giren “Birlikte Yaşama Kültürü ve Kardeşlik” projesi, okullarda uygulanmaya başladı. Bu kapsamda ilk uygulama, Şirinköy Anaokulu Müdürü Fatma Köroğlu tarafından düzenlendi.

Etkinliğe, Piyalepaşa İlkokulu Müdürü Osman Keskin ve ana sınıfındaki Suriyeli öğrenciler davetli edildi. Etkinlikte, Şirinköy Anaokulu öğrencileri ile Piyalepaşa Anaokulundan misafir olarak gelen Suriyeli öğrenciler, gün boyu birlikte vakit geçirdi.

“Çocuklar hoşça vakit geçirdi”

Şirinköy Anaokulu Müdürü Fatma Köroğlu, yapmış olduğu açıklamada; “Değerler eğitimi projemiz kapsamında okulumuzda bir yenilik yapmak için çalışma başlattık. Önemli ve güzel bir çalışma oldu. Bizim olmazsa olmamız olan değerlerimize sahip çıkmak, ilk önce çocuklarımızla başlayacaktır. Biz de bu proje kapsamında öğrencilerimizi bir araya getirerek, birlikte yaşama kültürümüzü bir kez daha yaşadık. Bu etkinlikte öğrencilerimizin kendi aralarında tanışıp arkadaş olmaları ve erken kaynaşmaları bizleri çok ama çok mutlu etti. Çocuklarımız hoş vakit geçirdi” dedi.