Nevruz kutlaması Atatürk Anadolu Lisesinde gerçekleştirildi

364 views

Gölcük Atatürk Anadolu Lisesinde 21 Mart Nevruz Bayramı kutlandı. Programda ilçe protokolü yakılan Nevruz ateşinin üzerinden atlayarak, programa renk kattılar.

Her yıl 21 Mart’ta kutlanan nevruz bayramı ilçemizde de etkinliklerle kutlandı. Gölcük Atatürk Anadolu Lisesinde gerçekleştirilen programa Kaymakam Mustafa Altıntaş, Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş, Gölcük Cumhuriyet Başsavcısı Hüseyin Gülle, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ercan Gülsuyu, Kamu kurum amirleri ve vatandaşlar katıldı.

Nevruz ateşi yakıp, örs üzerinde demir dövdüler

Programa bir dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlandı. Günün anlam ve önemini dile getiren konuşmaların ardından programda nevruz ateşi yakıldı. Nevruz ateşinin üzerinden atlayan Kaymakam Altıntaş, Başkan Ellibeş ve ilçe protokolü programı renk katılar. İlçe protokolü ayrıca örs üzerinde demir döverek, güzel bir etkinlik daha gerçekleştirdiler. Daha sonra program öğrencilerin hazırladığı gösteriler ve yarışmalarla sona erdi.

“Baharın başlangıcı olarak kabul edilen Nevruz, uyum ve barışıklık anlayışını yansıtan ortak bir değer”

Gölcük Milli Eğitim Müdürü Ercan Gülsuyu “Baharın başlangıcı olarak kabul edilen Nevruz, uyum ve barışıklık anlayışını yansıtan ortak bir değer olarak, barış, dostluk, kardeşlik gibi evrensel değerlerin paylaşılıp zenginleştirilebileceği mükemmel bir zemindir. Türk milleti yüzyıllar boyunca bu zemin üzerinde ve bu anlayışla hareket etmiş, farklılıkları zenginlik kabul eden hoşgörüsüyle tarihe damgasını vuran uygarlıklar meydana getirmiştir. “Her dem taze doğarız, bizden kim usanası” diyen Yunus gibi bahar yeni umutların filizlenmesi, yenilenmenin, canlanmanın başlangıcıdır. Geleceğe güvenle bakabilmek, yeni atılımlara zemin hazırlayabilmektir. Nevruzu bu duygu ve düşüncelerle kutluyor, tüm dünyaya huzur ve barış getirmesini diliyorum” dedi.

BAHAR GELDİ
Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş “Evet bu gün baharın başlangıcı, bahar başladı mı çiçekler açıyor. Çiçekler açımca bizimde gönlümüzde ruhumuzda ciddi bir değişim oluyor. Kış ayların sefaleti ve o soğukları ortadan kalkıyor. Bahar geldiğinde o duyguları yaşıyoruz. İşte bu gün o günlerden birini yaşıyoruz. Bulutların arasında güneş göz kırpıyor artık bahar geldi benim sıcaklığımla ısınacaksınız. Isındıkça öf demeyiniz. Bu yeni günde ta Uygur Türklerinden beri Türk gelenekler dengelen bir anlayıştır. Bu gelenekler günümüze kadar geldi ve biz burada devam ettiriyoruz” dedi.

ORMANLARIMIZI KORUMALIYIZ
Gölcük Kaymakamı Mustafa Altıntaş “Bu gün iki etkinlik için buradayız. Birincisi Nevruz etkinliği ve orman Haftasıdır.  Nevruz  bu gün Türk dünyasının gelenekleşen bir bayramdır.  Türk dünyası kardeşliği ön plandadır. Yeşilde ormanda bizim en önemli kültürlerimizdir. Bu bölgede öncelikle ağaçlandırmaya önem verilmelidir. Ülkemizin gelişmesi ekonomik alanda korumalıyız” dedi. 

Konuşmalarının ardından halat çekme yarışı, çuval yarışı ve yumurta yarışı yapıldıktan sonra okullar arasında kompozisyon ve resim yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödüleri verildi. Program sonunda Nevruz ateşi yakıldı. Protokol önce demir dövdü ardından Nevruz ateşinden atlayarak dilek diledi.