“Her şeyin başı inanmak!”

492 views

Anadolu Kalkınma Vakfı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde düzenlenen Kariyer Günleri programında Henna Gelinlik’in işletmecileri Nilüfer Taban ve Duygu Aydemir öğrencilerle bir araya geldi.

Moda alanında meslek sahibi olmalarının serüveni anlatan Duygu Aydemir, şirket kurmaya karar verdikleri zaman hayallerine olan inançlarının kendilerine yardımcı olduğunu belirtti. İlk yıl çok sıkı çalıştıklarını ve asıl büyümelerinin bu yıl gerçekleştiğini anlatan Aydemir “ Bizim de
hikâyemiz bir kırılma anıyla başladı. İkimizde aynı iş yerinde çalışıyorduk. Yaptığımız işlerin beğenilmemesi gerekçesiyle işten çıkarıldık. O gün ne yapacağız diye düşünürken neden kendi işimizi kurmayalım dedik. Nilüfer’in işletme yönetimi konusundaki tecrübesi ve benim moda alanındaki becerimi birleştirip kendi hayalimizin peşinde koşmaya karar verdik. Hayalimize ortak olan girişimci arkadaşlarla beraber bu yola koyulduk. Kendi yerimizi açtığımızda pek çok eksiğimiz vardı, hatta soğuktan titreyen ellerimizle çizimler yaptık bile diyebilirim. Ancak bu sıkıntı ve zorlukların sonunda başarıya ulaşmanın mutluluğu daha da değerli oluyor.” dedi.

Bir yılın sonunda hedeflerinin çoğuna ulaştıklarını belirten Nilüfer Taban sözlerini şöyle sürdürdü:“Türkiye’ye gelinlik satan bir marka olmanın dışında yurt dışında satış noktaları olan bir işletme hâline geldik. Moda sektörünün ünlü isimleriyle birlikte çalışma imkânı bulduk. 30 şubemiz, 18 bayiimiz ve 70 çalışanımızla bugün haklı bir gurur duyuyoruz. Siz gençlere verebileceğimiz başarı formülü de hikâyemizin içinde var: Her şeyin başı başarıya olan inançtır. Hayat sınav kâğıtlarından ibaret değildir. Konuşun, çalışın ve hayallerinizi paylaşın. Sahip olabileceğiniz en değerli şey insanlığınızdır, insanlığınızı kaybetmeyin.”

Programın sonunda Anadolu Kalkınma Vakfı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdiresi Aynur Kadiroğlu ve Müdür Yardımcısı Nurcan Güren, Henna Gelinlik’in işletmecileri Nilüfer Taban ve Duygu Aydemir’e çiçek takdim ederek katıldıkları için teşekkürlerini ilettiler.