Efsane Pehlivan Ahmet Taşçı öğrencilere yağlı güreşi anlattı

492 views

Ulaşlı Nuri Bermek İlköğretim okulu öğrencilerine efsane güreşçi Ahmet Taşçı tarafından ata sporumuz yağlı güreş hakkında semine verildi.

Gölcük  İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından milli ve manevi değerleri öğrencilere tanıtmak amacıyla yürütülen “Değerler Eğitimi Projesi” kapsamında Ulaşlı Nuri Bermek İlköğretim okulunda “Milli ve Manevi Değerlere Saygı ” konulu bir seminer düzenlendi. Seminere konuşmacı olarak kökeni yüzyıllar öncesine dayanan ata sporumuzun Altın Kemerli Usta Pehlivanlarından Ahmet Taşçı konuşmacı olarak katıldı.

Açılış konuşmasını yapan okul müdürü Yener Taş,  milli ve manevi değerlere bağlılığın önemine vurgulayarak ” Çanakkale’de,   Kurtuluş Savaşı’nda  ve  15 Temmuz kalkışmasındaa milletimizi ayakta tutan gücün temeli,  milli ve manevi değerlerimizdir. Birlik ve beraberliğimizi,  huzur ve mutluluğumuzu sağlayan milli ve manevi değerlerimize sahip çıkmalıyız. Onları yaşayarak muhafaza etmeli ve bizden sonraki nesillere aktarmalıyız.” dedi.

Ercan Gülsuyu: “Taşçı bu ülkenin yetiştirdiği örnek bir kişiliktir.”

İlçe Milli Eğitim Müdürü Ercan Gülsuyu konuşmasında “Çocuklarımızın milli ve manevi değerleri öğrenmeleri ve bu değerleri yaşatabilmeleri için örnek kimseler ve önderlere ihtiyaç vardır. Ahmet TAŞÇI da bu ülkenin yetiştirdiği örnek bir kişiliktir. Bugün burada milli değerimiz, ata sporumuz güreşi bizlere anlatacağı için kendisine minnettarız“ dedi.

Ahmet TAŞÇI: “Ruhu eğitmenin yolu iyi ahlaktan, milli ve manevi değerlere sahip çıkmaktan geçer.”

Ahmet Taşçı konuşmasında şunları söyledi: “650 yılı aşkın bir süredir devam eden ata sporumuz güreşin temsilcilerinden olmak, bu sporu yaşatarak tüm dünyaya tanıtanlar arasında olmak gurur verici bir şey. Peygamber sporumuz, ata sporumuz güreşte başarılı olmak için sadece bedeni değil aynı zamanda ruhu da eğitmek lazım. Ruhu eğitmek ise iyi ahlaktan, milli ve manevi değerlere sahip çıkmaktan geçer. Bu sebeple Değerler Eğitimi Projesi kapsamında sizlerle bir arada olup kültür mirasımıza sahip çıkıldığını görmekten dolayı çok mutluyum.”