Tersane İlkokulundan “Unutulmayan Değerlerimiz” Sergisi

542 views

Gölcük İlçe Milli eğitim Müdürlüğünün yürüttüğü “Değerler Eğitimi” kapsamında,Tersane İlkokulu tarafından “Unutulmayan Değerlerimiz” adlı bir sergi gerçekleştirildi.

Programa Gölcük Kaymakamı Mustafa Altıntaş, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ercan Gülsuyu, okul müdürleri, öğrenci ve veliler katıldı.

Sergide Türkiye’nin her bölgesinin tanıtıldı ve bu bölgelere ait gelenek-görenekler canlandırıldı. Yöresel tadlara da yer verilen programda en çok ilgiyi anaokulu öğrencilerinin halk oyunları gösterisi gördü.

Kız isteme geleneği, bayram karşılamaları, kına gecesi, gözleme ve mantı yapımı, un eleme ve sıra gecesiyle canlandırılan adet, gelenek ve göreneklerimiz izleyicilerden tam not aldı.

“Bizi birbirimize bağlayıp kültürler arasında gönül bağı kuran değerlerimizi hiçbir zaman unutmamalıyız”

Sergiyi gezen Gölcük Kaymakamı Mustafa Altıntaş: “ Unutulmaması gereken, teknolojiye kurban verilmemesi gereken ve bizi biz yapan ve bizi birbirimize bağlayıp kültürler arasında gönül bağı kuran değerlerimizi hiçbir zaman unutmamalıyız; unutturmamalıyız. Öğrencilerimize, öğretmen ve öğrencilerimize ve emeği geçen herkese bizlere bu değerlerimizi hatırlattıkları ve canlandırdıkları için teşekkür derim.” dedi.