Dikili Bir Ağacım Var!

234 views

Kavaklı Şehit Onbaşı Adem Başoğlu Ortaokulu ve Uğur Mumcu Ortaokulu öğrencileri  Hasaneyn köyünde 400 tane fıstık çamı dikerek” Dikili Bir Ağacım Var” dedi.

Kavaklı Şehit Onbaşı Adem Başoğlu Ortaokulu ve Uğur Mumcu Ortaokulu öğrencileri Gölcük Orman İşletme Müdürlüğünün desteğiyle birlikte Hasaneyn köyünde 400 fıstık çamı dikti. Yaklaşık 100 öğrenci ve öğretmenin katıldığı fidan dikiminde öğrencileri Gölcük Kaymakamı Mustafa Altıntaş ve Gölcük İlçe Milli Eğitim Müdürü Ercan Gülsuyu’da yalnız bırakmadı. Fidan dikimine ayrıca Gölcük Orman İşletme Müdürü Hamdi Kaptanoğlu, Gölcük Orman İşletme Müdürlüğü Mühendisleri, Hasaneyn köyü Muhtarı Şaban Saral katıldı.

2 hektarlık alana fidan dikildi

Öğrenciler Gölcük Orman İşletme Müdürlüğü Kadırga Orman İşletme Şefliği sınırları içersinde kalan Hasaneyn Köyünde bulunan 2 hektarlık bozuk yapıda olan ve rehabilitasyon programında bulunan sahada fidanlarını dikerek bir dikili ağacım var dediler.

Gölcük Kaymakamı Mustafa Altıntaş ve Gölcük İlçe Milli Eğitim Müdürü Ercan Gülsuyu’nun da katıldığı fidan dikimi öncesi öğrencilere orman mühendisliği mesleği ile ilgili görevleri ormanlar için nasıl faydalı olunabilindiği ve ilerde orman mühendisliği mesleği seçildiğinde ülkemize ve ormanlarımıza nasıl yararları olabilir konusunda bilgiler verildi. Daha sonrasında fidan nasıl dikilir daha sonrasında neler yapılmalı bakımı nasıl olmalı hakkında bilgiler verildi. Ayrıca öğrencilere ormanlarımızı nasıl korumamız gerektiğini ve gelecek nesillere nasıl orman bırakabiliriz anlatıldı.