19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramının 98. yılı coşkuyla kutlandı

190 views

19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nın 98. yılı dün tüm yurtta olduğu gibi Gölcük’te de düzenlenen etkinliklerle kutlandı. İlk tören, öğrencilerin katılımıyla, Kongre Sarayı önünden start alan Gençlik Yürüyüşü ile başladı. Öğrenciler Marşlar, Bayraklar ve flamalarla Anıtpark’a kadar coşkuyla yürüdü. Yürüyüş boyunca dev bir Türk Bayrağı ve Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün posteriyle yürüyen öğrencilere vatandaşlar da alkışlarıyla eşlik etti.

Kutlamalar Anıtpark’taki Atatürk Anıtına çelenk sunumuyla devam etti.Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Hasan Ceyhan ve izcilerimizin Atatürk heykeli önüne çelenk sunumu yapmasının ardından Atatürk ve silah arkadaşları ile şehitlerimizin anısına bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu ve sonrasında İstiklal Marşı’mız okundu.

Saat 10.30’da Çakabey Anadolu Lisesi okul bahçesinde Genel Kutlama programıyla devam edildi. Öğrencilerin buradaki gösterileri büyük beğeni topladı. 19 Mayıs kutlamalarına Gölcük Kaymakamı Mustafa Altıntaş, Gölcük Cumhuriyet Başsavcısı Hüseyin Gülle, Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş, Gölcük İlçe Milli Eğitim Müdürü Ercan Gülsuyu, Türkiye Muharip Gaziler Dernek Başkanı Mehmet Arslan, Daire Müdürleri, okulda görev yapan öğretmenler ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Uslu, “Öğrencilerimizin gösterileri gerçekten çok güzeldi”

Çakabey Anadolu Lisesi Okul Müdürü Kamil Uslu, “Bugün burada düzenlenen programa katılmaktan mutluluk duyuyorum. Öğrencilerimizin gösterileri gerçekten çok güzeldi. Kendilerini gösterdikleri performanstan ötürü tebrik ediyorum. Ayrıca programda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Bayramınız kutlu olsun gençler” dedi.