Önce iyi insan olacaksınız ki sonra gazeteci olasınız!

332 views

Gölcük Haber gazetesi İmtiyaz Sahibi ve Başyazarı Usta Gazeteci Nurettin Şenemre AKV Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde düzenlen Kariyer Günü etkinliğinde Gazetecilik alanı öğrencileriyle bir araya geldi. Gazetecilik alanı öğrencilerine meslek ahlakının önemini anlatan Şenemre “Önce iyi insan olacaksınız ki sonra gazeteci olasınız!” dedi.

Okulun konferans salonunda gerçekleşen etkinlikte Gazetecilik Alanı öğretmenleri Hasan Taşkın ve Esra Uzun, Gölcük Haber gazetesi Sayfa Sekreteri Melike şanslı hazır bulundu.
41 Yıllık Deneyim
Meslekte 41. Yılını yaşayan Şenemre öğrencilere hitaben yaptığı konuşmada önce insan olmak konusunu anlattı. Gazetecilerin doğru ve dürüst olma koşulunun en başta gelen unsur olduğunu ifade ederek “ Bizim işimiz ile cerrahların işi paralellik gösterir. Hastaya atılan yanlış bir neşter hayat kaybına neden olur. Gazeteci yalan ve yanlış haberlerle okuyucuyu buluşturduğunda toplumun dengesi bozulur. Toplum hayatında tramvalar oluşur. Haber kutsal yorum hürdür. Onun içindir ki gazeteci bu çerçevede haberlerini yapmalı. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “Basın kamu vicdanının sesidir.” prensiplerini hiç unutmadan işimizi yapmalıyız. Rüzgâra göre kalem oynatanlar aslında toplumun üzerinde nasıl bir güvensizlik oluşturduklarının da farkında olmayanlardır. Gazeteci toplumu incitmez, vicdanı ile cüzdanı arasında sıkışmaz. O halde önce iyi insan olacaksınız. Tertemiz çocuklarsınız. Kimsenin sizi kirletmesine izin vermeyeceksiniz. Fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür nesiller olacaksınız ki Türkiye sizlerin omuzlarınız da yükselen bir değer olsun.” dedi.
Melike Şanslı: “Mezun olduğum okula bir gazeteci olarak gelmek benim için çok anlamlı”
Gölcük Haber gazetesi Sayfa Sekreteri Melike Şanslı mezun olduğu okula davetli olarak gelmenin kendini çok mutlu ettiğini söyleyerek “ 7 sene önce bu okuldan mezun olan biriyim. Önce Tekstil okuyan ardından Grafik Tasarım alanına geçen biri olarak kariyerimi Basın Yayında devam ettirdim. Okulda öğrenilenler çok önemli ama staj yaptığınız ya da ilk kez işe başladığınız kurumlarda elde ettiğiniz deneyim sizin yönünüzü belirliyor. Bu sebeple sizlere tavsiyem size katkısı olacak kurumlarda staj yapmanız ve çok çalışarak kendinizi geliştirmenizdir.” dedi.
Söyleşinin sonunda Şenemre ve Şanslı Gazetecilik alanı öğrencileriyle hatıra çektirdi.