Büyük Önderi Anma Programı Kervansaray’da Gerçekleşti

201 views

Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk ölümünün 79. yılında Gölcük Kervansaray’da düzenlenen programla anıldı.

Gölcük İhsaniye Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencilerinin hazırladığı programa Kaymakam Mustafa Altıntaş, Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ercan Gülsuyu,  okul müdürleri, öğrenciler ve davetliler katıldı.

Açılış konuşmasını yapan İhsaniye Anadolu Lisesi Müdürü Ahmet Cengiz Altunbaş, konuşmasında şunları söyledi: “Atatürk’ü anlamak, yapmak istediklerini genç nesle aktarmanın öneminin farkındayız. Bu büyük liderin ekonomik düşüncelerinden, devrimlerinden örnekler almalı ve onun hedef gösterdiği uygarlık seviyesine ulaşmalıyız. Atatürk döneminde otoriter devlet adamlarının bulunduğu devlet adamları bulunmaktaydı. Atatürk o dönemde yabancı bir gazeteciye verdiği demecinde ‘Ben kalp kırarak değil kalp fethederek hedeflerimi yapma amacındayım’ demiştir. Atatürk kalplerde yer edinmiş, tarihin en güzel sayfalarında yer almıştır. Bunun dışındaki tüm devlet adamları tarih sayfalarından silinmiştir.” dedi.

 Atatürk Oratoryosu izleyenlerin beğenisini topladı

Konuşmanın ardından öğrenciler Atatürk’ün sevdiği türkü ve şiirleri seslendirdi. Öğrenciler performansları ile büyük beğeni topladılar. Atatürk’ü Anma Programında İhsaniye Anadolu Lisesi öğrencileri hazırladıkları Atatürk Oratoryosu izleyenlerin beğenisini topladı.

Atatürk Oratoryosunun ardından 10 Kasım münasebetiyle İlkokullar, Ortaokullar ve Liseler arası gerçekleştirilen Resim, şiir ve kompozisyon yarışlarında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

 

Kaymakam Altıntaş: ” Gençler, her zaman çok çalışıp Atatürk’ün bizlere bıraktığı mirası korumalısınız”

Kaymakam Altıntaş, yaptığı konuşmada, “Bugün Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün vefatının 79. yıldönümü. Bizler Atatürk’ün mirasına sahip çıkmak zorundayız. Bu yüzden de siz değerli gençlerimize büyük görevler düşmektedir. Sizler her zaman çok çalışıp, Atatürk’ün bizlere bıraktığı mirası korumalısınız” dedi.

Başkan Ellibeş: “Bu programı hazırlayan öğrencilerimize teşekkür ediyorum.”

Kaymakam Altıntaş’tan sonra konuşma yapan Başkan Ellibeş, “Bugün ülkemizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü anma programı hazırlayan öğrencilerimizi tebrik ediyor, emeklerinden ötürü tebrik ediyorum. Sayın Kaymakamımızın belirttiği gibi sizler Atatürk’ün büyük önem verdiği bu vatana sahip çıkmak için çok çalışacaksınız. Bizlerin en büyük güvencesi siz değerli gençlerimizdir” dedi.

 

AKV Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerinin sergisi beğeni topladı

Programın sonunda Anadolu Kalkınma Vakfı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerinin hazırladığı Atatürk konulu fotoğraf sergisi ve Atatürk kıyafetlerinin yer aldığı bölüm gezildi. Öğrencilerin çalışmaları büyük beğeni topladı.