Öğretmenlerden”Bir Renk Bin Yorum” Sergisi

195 views

Kocaeli Milli Eğitim Müdürlüğü ve Kocaeli Valiliği öcülüğünde geçekleştirilen ve ilimizde görevli öğretmenleri eserlerinin yer aldığı  “Bir Renk Bin Yorum” adlı sergi sanatseverlerin beğenisine sunuldu.

İzmit Gar Sergi Salonu’nda açılan sergide, Görsel Sanatlar ve diğer branşlardan öğretmenlerin yaptığı eserler yer aldı. Heykel, gravür, resim, yağlı boya, seramik, akrilik gibi çalışmaların bulunduğu sergi açılışına, Vali Yardımcısı Ahmet Büyükçelik, İl Milli Eğitim Müdürü Fehmi Rasim Çelik, İl Kültür Müdürü Adnan Zamburgan ve 100’e yakın öğretmen katıldı.

 

ASIL SANAT ESERLERİ ÖĞRENCİLERİMİZ

Güzel Sanatlar Lisesi öğrencilerinin müzik dinletisi ile başlayan sergide, Özlem İlbay Çelik konuşma yaptı. Özlem İlbay konuşmasında “Yıllardır içerisinde bulunduğumuz sistemin gözlemcileri olarak biz sesimizi duyuracaksak yarışarak değil omuz omuza duyurmalıyız diyerek bu sergiyi düzenlemeye karar verdik. Bizler burada çok iddialı sanat eserlerimiz var demiyoruz. Bizlerin asıl sanat eserleri bin bir çeşit mücadele ile sınırlı imkanlarda ellerinden tutmaya çalıştığımız öğrencilerimizdir.” şeklinde konuştu. Konuşma sonrasında Çelik ve Zamburgan öğretmenlerle birlikte eserleri inceledi. Eserlerin incelenmesinin ardından açılış son buldu. Sergi 20-30 Kasım tarihleri arasında saat 18.00’a kadar sanatseverlerin ziyaretine açık olacak.