Anadolu Kalkınma Vakfı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri Ankara’yı fethetti

745 views

 

Anadolu Kalkınma Vakfı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencileri yaptıkları gezilerle hem farklı yerleri tanımış oluyor hem de yeni deneyimler elde ediyor. Ankara gezisine katılan öğrencilere dolu dolu bir gün yaşadılar.

Ankara gezisinin ilk durağı Kızılay Meydanı’ndaki bir kahvaltı salonu oldu. Öğrenciler burada kahvaltı yaptıktan sonra Gazi Üniversitesine geçtiler.  Gazi Üniversitesinin rektörlük binası başta olmak üzere tarihî binaları ve çevrenin görselliği öğrencileri kendine hayran bıraktı. Eski konferans salonunda yapılan okul tanıtımından sonra öğrenciler kendi bölümlerini gezmek ve üniversiteyi tanımak için serbest bırakıldı.

Gazi Üniversitesinin ardından Anadolu Medeniyetleri Müzesi ziyaret edildi. Eski çağlardan izler taşıyan müze öğrencilerin oldukça ilgisini çekti..Öğrencilere rehberlik eden Tarih Öğretmeni Hatice Canköse öğrencileri eserler hakkında bilgilendirdi.

Gezinin son durağı ise Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ ün ebedi istirahatgâhı olan Anıtkabir oldu. Kendisine sonsuz şükran borçlu olduğumuzun Atamızın hatırasını yaşatan ve Kurtuluş Savaşı Müzesi’ne ev sahipliği yapan Anıtkabir öğrenci ve öğretmenler üzerinde büyük etki yarattı.