Gölcüklü Öğrencilerin “Zihin Kontrolü” Projesi Avrupa Yolcusu

157 views

Gölcük Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerinin hazırladıkları  “Zihin Kontrolü” projesi Mehmet Ali Kağıtçı Sanal Gerçeklik Proje Yarışmasında birinciliği elde etti.

Gölcük Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri büyük bir başarıya imza attı. Mehmet Ali Kağıtçı Sanal Gerçeklik Proje Yarışmasına “Zihin Kontrolü” projesiyle katılan öğrenciler birinci olmayı başardı.

Avrupa Nükleer Araştırma Merkezi’ne gidecekler

Gölcük Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde eğitim gören 12. sınıf öğrencileri Batuhan Sarı, Furkan Yavuz ve Murat Kaya; öğretmenleri Volkan Ak önderliğinde “Zihin Kontrolü” projesini geliştirdi. Mehmet Ali Kağıtçı Yenilikçi Tasarımcı Proje yarışmasında birincilik alan proje ile öğrenciler, İsviçre’nin Cern şehrinde bulunan Avrupa Nükleer Araştırma Merkezi’ne yapılacak olan gezi turuna katılmayı hak etti. Marmara Bölgesinde 120 okul arasında birincilik alan proje, kişinin kafasına takılan cihazın beyin dalgalarında algıladığı yorgunluk belirtilerini, yazılı ve sesli mesaj olarak bir başkasına iletiyor.

Öğrencilere 3d yazıcı hediye edildi

Ayrıca öğretmen Vokan Ak, öğrenciler Murat Kaya, Batuhan Sarı, Furkan Yavuz’a birinci takım oldukları için 3d yazıcı hediye edildi. Öğrencilere ödüllerini Başbakan Yardımcısı Fikri Işık, Kocaeli Valisi Hüseyin Aksoy ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu takdim etti.

120 Okul Arasında Birinci Oldular
Marmara Bölgesi’nde 120 okul arasında birincilik alan proje, kişinin kafasına takılan cihazın beyin dalgalarında algıladığı yorgunluk belirtilerini, yazılı ve sesli mesaj olarak bir basşkasına ileterek iş kazalarının önlenmesini amaçlıyor. n iletiyor. Cihazla yorgunluk belirtisi olan ya da baygınlık geçiren çalışanın kullandığı iş makinesini devre dışı bırakılması amaçlanıyor. Bu sayede iş kazası gerçekleşmeden olumsuz durum engelleniyor.
Ödüllerini Başbakan Yardımcısı Fikri Işık’ın elinden alan lise öğrencileri kazandıkları başarıdan dolayı çok mutlu olduklarını dile getirdiler. Ayrıca öğrenciler projelerini Mart sonu İngiltere’de, Mayıs ayında da İspanya’da sergileyeceklerini belirttiler.