Gazeteci adayları Gölcüklü muhabirlerle bir araya geldi

261 views

Anadolu Kalkınma Vakfı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Gazetecilik Bölümü Öğretmeni Hasan Taşkın ve Gazetecilik bölümü 11/E sınıfı öğrencileri, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla Gölcüklü gazetecilerle bir araya geldi.

Anadolu Kalkınma Vakfı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Gazetecilik Bölümü Öğretmeni Hasan Taşkın, 11. sınıfta okuyan beş öğrencisi ile birlikte, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla Gölcük’te görev yapan muhabirleri Kahve Deryası’nda ağırladı. Samimi bir ortamda gerçekleştirilen buluşmada Gazetecilik Öğretmeni Hasan Taşkın, buluşmanın öğrenciler açısından olumlu olduğunu dile getirerek “Öncelikle tüm Gazetecilerin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler gününü kutluyorum. Öğrencilerimiz, Gölcükte çalışan basın mensupları ile buluşmak ve meslek hakkında bilgiler almak istiyordu. Sizler de bu buluşmaya katılarak bizleri çok mutlu ettiniz. Öncelikle sizlere teşekkürlerimizi sunuyoruz” dedi.

Hasan Taşkın : “Öğrencilerimizin meslekteki büyüklerinden öğrenecekleri çok şey var.”
Gazetecilik Öğretmeni Taşkın, konuşmasının devamında “Öğrencilerimiz, okul bünyesinde bir gazete çıkarıyor ve mesleklerini okul sıralarında öğrenerek meslek hayatına daha hazır hâle geliyor. Her ne kadar mesleklerini okulda öğreniyor olsalar da meslekteki büyüklerinden öğrenecekleri çok şey var” dedi.

Sohbetin devamında gazetecilik öğrencileri, kendilerini tanıtarak bu bölümü neden seçtiklerini ve neden gazeteci olmak istediklerini ifade ettiler. Gazeteciliğin nasıl bir meslek olduğunu, bu mesleğin zorluklarını da öğrenmek isteyen öğrenciler, gazeteci büyüklerinden her zaman bilgi almayı amaçladıklarını da sözlerine ekledi. Önümüzdeki zamanlarda ilçemiz basın çalışanları ve öğrenciler birlikte bir haber fotoğrafı çekimi  çalışması yapmayı kararlaştırdılar.