Futsal Dünya İkincileri İlçemizden Çıktı

328 views

Liseler Arası Salon Futbolu  Turnuvasında Türkiye Şampiyonu olan Kocaeli temsilcisi Gölcük Barbaros Hayrettin Anadolu Lisesi takımı İsrail’de yapılan Dünya Şampiyonasında rakiplerini tek tek yenerek finale kalmayı başardı ve dünya ikincisi oldu.

Dünya Okul Sporları Futsal Şampiyonası (ISF) grubundaki maçlarda Tayvan’ı 4-2, Fransa’yı 8-6, Çin’i 4-1 ve ev sahibi İsrail’i 3-1 yenerek yarı finalde İtalya’nın rakibi oldu. İtalya’yı da 2-0 yenen Barbaros Hayrettin Anadolu Lisesi Futsal takımı finalde Brezilya ile karşı karşıya geldi.

Kızlarımız Dünya İkincisi oldu

Finalde Brezilya ile oynanan maçı Anıtpark’taki dev ekrandan halkla birlikte Gölcük Kaymakamı Mustafa Altıntaş, Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş, Gölcük Milli Eğitim Müdürü Ercan Gülsuyu ve ilçe müdürleri izledi. Ellibeş gururunu şu sözlerle dile getirdi. “Dünya ikincisi olan takım Barbaros Hayrettin Anadolu Lisesi kız futsal takımımız bize gurur yaşattı. Kelimelerle anlatılmaz, tüm kızlarımızın alınlarından öpüyorum. Türkiye’yi mükemmel bir şekilde temsil ettiler. Onlarla ne kadar övünsek azdır, gurur duyuyorum.” dedi. Maçı izlemeye gelen Barbaros Hayrettin Anadolu Lisesi öğrencileri davul çalarak ve slogan atarak arkadaşlarına destek olurken kızlar 5-1 Brezilya’ya yenilerek Dünya ikincisi oldu.

Futsal kızlarına coşkulu karşılama

İlçemize dönen kızlarımızı Anıtpark’ta Gölcük Kaymakamı Mustafa Altıntaş, Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş, Gölcük Milli Eğitim Müdürü Ercan Gülsuyu, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve aileleri karşıladı. Konvoy eşliğinde gelen kızlarımıza Kaymakam Altıntaş ve Belediye Başkanı Ellibeş bu gururu ülkemize ve ilçemize yaşattıkları için teşekkür ettiler.