AKV Öğrencilerinden Eskişehir Çıkarması!

712 views

Anadolu Kalkınma Vakfı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencileri düzenledikleri kültür gezileriyle hem yeni yerler görmüş oluyor hem de o gezilerde gittikleri üniversiteler hakkında bilgi sahibi oluyor.

Anadolu Kalkınma Vakfı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin bu seneki durağı Eskişehir oldu. Tam bir öğrenci şehri olan Eskişehir’e öğretmen ve öğrenciler hayran kaldı. 5 saat süren yolculuk sonunda ilk mola yeri bir kahvaltı salonu oldu. Kahvaltı yapıldıktan sonraki durak ise öğrencilerin büyük merak duyduğu Eskişehir Anadolu Üniversitesiydi. Rektörlük binasında öğrencilere okul ve Eskişehir hakkında genel bilgi verildi. Öğrenciler merak ettikleri soruların cevaplarını Eğitim Fakültesi İletişim Birimi Sorumlusu olan Ülkü Coşkun’dan aldı. Üniversite hakkında bilgilendirme sona erdikten sonra öğrenciler alanlarını gezmeleri için serbest bırakıldı.

İşitme Engelli Bir Hoca ve Öğrenciler!

Anadolu Üniversitesinde gezilen İşitme Engelliler Entegre Yüksekokulu herkesin dikkat odağı oldu. Bu bölüme sadece işitme engelli öğrencilerin alındığını söyleyen Eğitim Görevlisi Yıldıray Tosun, kendisinin de bir işitme engelli akademisyen olduğu bilgisini verdi.

Sadece işitme engellilere ayrılan bu alan dört bölümden oluşmakta ve okula girişte alınması gereken baraj puanı 120. Bölümler arasında özel yetenek sınavının yapıldığı yüksekokulun en temel amacı ise engelli bireyleri topluma ve iş hayatına kazandırmak. Bunun yanı sıra Engelliler Entegre Yüksekokulu Türkiye’de olan engellilere yönelik öğretim hizmeti veren iki okuldan birisi.

Eskişehir’in kendine hayran bırakan bir diğer yeri ise kuşkusuz Balmumu Heykeli Müzesi… Müzenin içinde birçok tanınmış, vefat etmiş ya da yaşayan kişilerin heykeli var. Giriş ücreti 6 TL olan müzede fotoğraf çekerken flaş kullanılması ve video kaydı alınması yasak.

Öğrenci Şehri

Öğrenci kenti Eskişehir, öğrencilere tarihi ve doğal güzellikleriyle birçok şey kattı. Odunpazarı evlerinin eski binaları, dar sokakları oldukça eğlenceli ve görülmeye değer yerler arasındaydı.

Çiğbörek değil Çibörek!

Odunpazarı evlerinde kısa bir mola daha veren öğrenciler burada Eskişehir’in yöresel yemeklerinden olan Çibörek ve Balaban Köfte’den tattı.

Eskişehir’de Cam ve Lüle Taşı meşhur olduğundan dolayı bu alanda bir çok müze var. AKV Lisesi öğrencileri de bu müzeleri büyük bir keyifle gezerek hediyelik eşyalar aldılar.

 

Küçük Venedik

Her şeyiyle kendine hayran bırakan bu küçük Venedik’te bir sonraki durak Sazova Bilim Kültür ve Sanat Parkı oldu. Öğrenciler hayvanat bahçesinde ve masal şatosunda keyifli vakit geçirdi. Masal şatosuna 3 TL, hayvanat bahçesine 5 TL gibi az düşük bir ücret karşılığında girebiliyorsunuz.

Gezinin son durağı ise Porsuk Çayı oldu. Öğretmen ve öğrenciler burada Venedik’i andıran Porsuk Gondollarının oluşturduğu renkli manzara karşısında yemeklerini yerken sokak müzisyenlerini dinlediler.