AKV’nin Hayvanseverliği Bambaşka

333 views

Gölcük’te sokaklarda yaşayan onlarca köpekten biri, bu sabah 09.00 sıralarında Anadolu Kalkınma Vakfı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin bahçesinde yavrularını dünyaya getirdi.

Öğretmen ve öğrenciler ilk derse girdiği sırada bahçeye giren hamile köpek yavrularını dünyaya getirmeye başladı. Yaklaşık yarım saat arayla dünyaya gelen yavrular, bu anlara şahit olan öğrencilerde büyük mutluluk yarattı. 12 minik yavrusu olan köpeğe yardımcı olabilmek için öğretmen ve öğrenciler seferber oldu. Anne köpek ve minik yavrular soğuktan etkilenmesinler diye okul bahçesinde geçici bir yuva oluşturuldu ver anne köpeğe yiyecek verildi. 

Sokak köpeği ve yavruları görmek isteyen  öğretmen ve öğrencilerin heyecanı görülmeye değerdi. Bu ilginç anlara şahit olanlar  anne köpeğin ve yavrularının fotoğraflarını çekmeyi de ihmal etmedi. Okul geçici bir süre anne ve yavrulara ev sahipliği yapacağı için minik yavruların üşümemesi için okul idaresi ve öğrenciler sokak hayvanlarına özel bir yardım kampanyası başlattı.