Yemek Yapmak Bir Sanattır!

479 views

Anadolu Kalkınma Vakfı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde düzenlenen “Kariyer Günleri” kapsamında Antikkapı Anonim Şirketinin deneyimli şefleri ile Yiyecek ve İçecek Hizmetleri Alanı öğrencileri bir araya geldi.

Yiyecek ve İçecek Hizmetleri Alan Şefi Lokman Karafil ve alan öğretmenleri Ahmet Oğuz Mucuk, Şirin Gençkan ve Yasemin Demirkol’un organize ettiği program öncesinde bölüm öğrencilerinin hazırladığı kahvaltı herkesin beğenisini kazandı.

AKV’nin “Kariyer Günleri” kapsamında düzenlediği söyleşiye Gıda Güvenliği Sorumlusu Elif Altıntaş, Seka Park Otel Mutfak Şefi Recep Arslan, Bilim Merkezi Mutfak Şefi Engin Özdemir, Maide Restoran Alakart Ustası Faik Kahraman ve Merve Nur Cansoy Katıldı.

Antikkapı A.Ş.nin Yönetim Sistemleri şefi olarak görev yapan Elif Altıntaş konuşmasına Antikkapı A.Ş.nin kuruluş sürecini anlatarak başladı.  Antikkapı A.Ş.nin 2000 yılından bu yana Kocaeli Belediyesinin bünyesinde hizmet veren kamuya ait işletmeleri bünyesinde bulunduran kamuya ait bir şirket olduğunu dile getiren Altıntaş  “Sevgili gençler, hizmet sektörü sizler gibi işini severek yapacak çalışanları bekliyor. Biz de gidelim hem şirketimizi tanıtalım hem de size olan ihtiyacı dile getirelim istedik. Biz, sizler gibi işin eğitimini almış ve işini severek, isteyerek, şevkle yapacak gençleri istihdam etmek istiyoruz. Bugün yanımda yer alan deneyimli şeflerimizin tecrübelerini sizlerle paylaşmalarını istiyoruz. ”dedi.

Elif Altıntaş’ın konuşmasının ardından söz alan Seka Park Otel Mutfak Şefi Recep Arslan, 30 yıllık meslek hayatının 20 yılının Antikkakapı restoranda geçtiğini söyledi. Aslan öğrencilere mesleki eğitim aldıkları için şanslı olduklarını söyledi. Kendilerinin ise alaylı olarak sektörün içinde yetişerek meslek sahibi olduklarını belirtti. Aslan Sözlerine şöyle devam etti: “Arkadaşlar, bu işin temelinde bulaşık var, sakın mutfakta yapılan hiçbir işi küçümsemeyin. Ben iki yıl bulaşık yıkadım ama şu an buradayım. Bu işin temelini almak zorundasınız.  Her usta sizi önce bulaşıkta kullanır, sizden sürekli bir şeyler isterler ve siz isteseniz de istemeseniz de zamanla etrafınızda dönen işlere vakıf olursunuz. Hiçbir zaman soru sormaktan çekinmeyin, en büyük olayınız gözlemlemek olsun. Ve şunu unutmayın: Yemek yapmak bir sanattır!”

Programın devamında Antalya’da düzenlenen yarışmada birincilik kazanan Şef Faik Kahraman ve Merve Nur Cansoy öğrencilere kendilerini tanıttı. Şef Faik Kahraman, mesleğe ilgisi olduğunu fark ettikten sonra Üniversite eğitimi aldığını söyledi: “Arkadşlar ben hem alaylı hem mektepli bir şefim. Erzincan Üniversitesi Aşçılık Bölümü mezun oldum. Beş yıldır sektördeyim . Antalya’da düzenlenen yarışmada Antikkapı adına yarışarak kabak sarmalı levrek yaptım ve birincilik ödülü aldım.”dedi.

Anadolu Kalkınma Vakfı Yiyecek ve İçecek Hizmetleri alanından mezun olan Merve Nur Cansoy, mezun olduğu okulda olmaktan mutlu olduğunu dile getirdi: “Arkadaşlar ben de sizler gibi bu okulda okudum. Stajıma Antikkapı’da başladım ve bu kurumda çalıştığım dördüncü yılım. Şu anda Maide Restoran’da kahvaltı, alacarte ve soğuk bölümüne bakıyorum. Antalya’daki yarışmada “kuzu tarak” yaparak birincilik kazandım. Tatlı bölümünde de yarıştım. Katmer yaparak ikincilik elde ettim.” diyerek heyecanını dile getirdi.

Programın sonunda Yiyecek ve İçecek Hizmetleri öğrencileri teşekkürlerini göstermek adına misafirlerine çiçek ve teşekkür belgesi takdim etti.