Torbam Elimde Çevrem Güvende

379 views

Gölcük Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından hazırlanan “Torbam Elimde Çevrem Güvende” adlı proje kapsamında Anıtpark’ta Gölcük halkına bez alışveriş torbası dağıtıldı.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca yapılan düzenlemeyle hayata geçirilen ücretli plastik poşet uygulamasına halkımızın daha hızlı uyum sağlaması amacıyla Gölcük Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğünce bir proje hazırlandı. Bu kapsamda Halk Eğitim Merkezi öğretmenleri ve kursiyerleri tarafından iki binin üzerinde bez torba dikilerek halkımıza ücretsiz dağıtıldı.
Gölcük Halk Eğitim Merkezi Müdür Yardımcısı Ümran Ceyhan, projeyle ilgili olarak şunları söyledi: “Bakanlığımızın projesini çok yerinde buluyoruz. Çevreye karşı duyarlı olmak çok önemli. Halkımızın bu konuda duyarlılığını artırmak amacıyla biz de üzerimize düşen görevi yerine getirmek istedik. Halk Eğitim merkezimizdeki kursiyerlerimiz ve öğretmenlerimiz yanı sıra Halıdere ve Topçular Dikiş Kursu Merkezlerimizdeki kursiyer ve öğretmenlerimizin çabalarıyla kısa bir sürede iki binin üzerinde bez torba dikmeyi başardık. Bugün Anıtpark’taki alanımızda kurduğumuz stantlarımızda da bez torba üretmeye devam ediyoruz. Amacımız tüm halkımızın çevre konusunda bilinçlenmesini sağlayarak naylon poşet tüketimini olabildiğince azaltmak.”
Ümran Ceyhan son olarak Gölcük Cengiz Topel İlkokulu, İhsaniye İlkokulu ile Nuri Bermek İlkokulunda bez torba dikim kursu açıldığını belirtti.