Gerçek Dostlar Kromozom Saymaz!

204 views

Gölcük Anıtpark’ta 21 Mart Dünya Down Sendromu Farkındalık Günü programı gerçekleştirildi.

+1 Farkla Gölcük Down Sendromlular Derneği,  21 Mart Dünya Down Sendromu Farkındalık Günü dolayısıyla “Farklıyız ve Biz de Varız” sloganıyla Anıtpark’ta bir program düzenledi. Törene ilgi büyük olurken ev sahipliğini +1 Farkla Gölcük Down Sendromlular Derneği Başkanı Belgin Abanoz yaptı. Törene Gölcük Kaymakamı Mustafa Altıntaş, eşi Funda Altıntaş, Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş, Eşi Feriha Ellibeş,  Gölcük Kent Konseyi Başkanı Metin Şentürk, Siyasi Partilerin İlçe Başkanları, Belediye Başkan Adayları, çok sayıda davetli ve Down Sendromlu çocuklar ve aileleri katıldı.

“Bizler Down Sendromlu bireylerin sosyal hayatlarına yönelik çalışmalar yapan bir Sivil Toplum Kuruluşuyuz” 

Törenin açılış konuşmasını Dernek Başkanı Belgin Abanoz yaptı. Abanoz konuşmasında, “Bugün 21 Mart Dünya Down Sendromu Farkındalık Günü. Kocaeli Bölgesinin tek Down Sendromlular Derneği olarak bizler Farkındalıkların kazandırılması, Down Sendromuna dikkat çekilebilmesi için ciddi çalışmalar içerisindeyiz. Sadece Gölcük’te değil, Kocaeli’nin diğer ilçelerinde de buradaki çalışmalarız devam etmektedir.  Bizler Down Sendromlu bireylerin sosyal hayatlarına yönelik çalışmalar yapan bir Sivil Toplum Kuruluşuyuz. Bizler bölgemizde bulunan ailelere destek verebilen bir gönüllü ordusuyuz. Bu gönüllü ordusu Down Sendromlu bireyleri Gölcük’te bir çatı altında toplamayı başardı. Bu çatı onların vazgeçilmez parçası haline gelen Gölcük Down Cafe’dir. Burada onlar hayat buldu. Onlar hayatımızın merkezine yerleşti. Gölcük Down Cafe Derneğimizle eşgüdümlü çalışan bir sosyal sorululuk projesidir. Gölcük’ün projesidir. Bu çatıda sadece Gölcük İlçesindeki Down Sendromlu bireyler değil, İzmit, Başiskele, Hisareyn, Ulaşlı ilçelerinden de Down Sendromlu bireyler can buluyor.” dedi.

Kaymakam Altıntaş, ‘Gölcük’te Belgin hanım öncülüğünde Down Sendromlu bireylerimiz adına güzel çalışmalar yapılıyor’

Gölcük Kaymakamı Mustafa Altıntaş,  programda şu konuşmayı yaptı: “Her yıl 21 Mart’ta gerçekleştirilen Dünya Down Sendromlu Farkındalık Gününü bugün Gölcük’ümüzde kutluyoruz. Gölcük Down Sendromlular Derneği Başkanı Belgin Hanımı ve yönetimini çalışmalarından ötürü tebrik ediyorum. Gölcük’te Belgin hanım öncülüğünde Down Sendromlu bireylerimiz adına güzel çalışmalar yapılıyor. Şu unutulmaması gerekir ki Down Sendromlu bir hastalık değildir. Yarın Gölcük’teki son görev günüm. Bu güzel ilçede görev yapmaktan mutluluk duydum. Gölcük’ü daha güzel yerlere taşımak için çalışmalarda bulunduk. Bunu el birliğiyle yaptık. Hepiniz haklarınızı helal edin. Gölcük her zaman kalbimin güzel yerinde kalacak” diyerek vatandaşlara veda etti.

47 balon uçuruldu

Konuşmaların ardından Down Sendromuna farkındalık yaratılmak için 47 balon uçuruldu. Yapılan etkinlikte ortaya çok güzel görüntüler çıktı. Down Sendromlu bireylerin mutluluğu ise görmeye değerdi.