AKV’de Çoşkulu Turizm Haftası Kutlaması

588 views

Her yıl 15-22 Nisan tarihleri arasında gerçekleşen “Turizm Haftası”  programına bu yıl Anadolu Kalkınma Vakfı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ev sahipliği yaptı.

Gölcük protokolünden programa yoğun ilgi

Okul bahçesinde düzenlenen etkinliğe, Gölcük Kaymakam Vekili ve Karamürsel Kaymakamı Ahmet Narinoğlu, Gölcük Belediye Başkan Yardımcısı Şevket Kaba, Kaymakamlık Yazı İşleri Müdürü Lütfü Yılmaz, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ercan Gülsuyu ve Şube Müdürleri, CHP İlçe Başkanı Fikret Gürel ve meclis üyeleri, Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Hasan Ceyhan, Gençlik Merkezi Müdürü İsmet Ormancıoğlu, Gölcük Esnaf Odası Başkanı Necmi Kocaman, Gaziler Derneği Başkanı Mehmet Arslan ve Gaziler,  İlçe Nüfus Müdürü Aysun Dinç, Gölcük Turizm Termal Müdürü Ayşe Dışpınar, Okul Müdürü Aynur Kanat Kadiroğlu,  İlçe Halk Eğitim Merkezi Müdürü Mehmet Hafız Arvas, veliler ile çok sayıda öğretmen ve öğrenci katıldı.

Kadiroğlu, “Ülkemize gelen her turistin birer iyi niyet elçisi  olarak ayrılmasını temenni ediyoruz.”

Bir dakikalık Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından kürsüye gelen Okul Müdürü Aynur Kadiroğlu, davetlilere günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı. Kadiroğlu konuşmasında şunları söyledi: “Okulumuz tarafından hazırlanan Turizm Haftası kutlama programına teşriflerinizden dolayı teşekkür eder, saygılar sunarım. ‘Bacasız sanayi’ olarak kabullendiğimiz turizm; ekonomiyi geliştirmesi, istihdam yaratması, doğal, kültürel ve sosyal çevrenin korunmasındaki etkisi ve dış ödemeler dengesine olumlu katkıları nedeniyle ülkelerin kalkınmasında önemli bir yer tutmaktadır. Ülkemizde son yıllarda turizm yatırımları giderek artmakta. Turizm açısından bakıldığında da Türkiye dünyanın çok şanslı bir ülkesi. Türkiye Asya ve Avrupa kıtalarını birbirine bağlayan bir köprü konumundadır. Üç yanı denizlerle çevrili olup ılıman bir iklime sahiptir. Yemyeşil bitki örtüsü ve masmavi denizleri vardır. Pek çok medeniyetin bu topraklardan geçmiş olması sebebiyle tarihi güzellik açısından da oldukça zengindir. Türkiye bu özellikleriyle âdeta bir açık hava müzesidir. Pek çoğumuzun tabiri ile de cennet gibidir. Turizm haftasının ülkemizde turizm bilincinin oluşması ve ciddi bir ekonomik potansiyel olan turizm sektörünün bu tip kutlamalarla daha da gelişmesi en büyük dileğimiz. Saygıdeğer Misafirler; Sahip olduğumuz  eşsiz güzelliklerin, kültürel ve tarihi zenginliklerimizin var olduğumuz sürece sonsuza kadar kuşaktan kuşağa aktarılması, ülkemize gelen her turistin birer iyi niyet elçisi  olarak ayrılması temennileriyle hepinize saygılar sunuyorum.”

Şiir dinletisi ve Oratoryo dinleyenlerin beğenisini topladı

Programın devamında AKV Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğretmenleri Semra Boztepe ve Hatice Canköse yönetiminde okul öğrencileri tarafından hazırlanan “Koro ile Yurt Gezisi Oratoryosu” sergilendi. Öğrenciler tarafından söylenen yöresel türküler katılımcılar tarafından büyük beğeni aldı. Ardından okulun 12-A sınıfı öğrencisi Yağmur Matur tarafından “Ben Anadolu’yum” adlı şiir okundu.

Öğrenciler tarafından yöresel kıyafetler sergilendi

Gölcük Belediyesi Halk Oyunları ekibinin sergilediği halk oyunları gösterisi ile devam eden program Moda Tasarım Teknoloji Alanı öğretmenleri ve öğrencileri tarafından hazırlan “Otantik Kıyafet Defilesi” sunumu gerçekleşti. Ülkemizin yöresel kıyafetlerinin sergilendiği defile özellikle öğrencilerin defilenin sonunda açtıkları Türk Bayrağı ile büyük alkış aldı.

Yöresel stantlar ile Fotoğraf Sergisini gezildi

Programın sonunda, protokol ve davetliler okul bahçesinde açılan Yöresel stantlar ile Fotoğraf Sergisini gezdiler. Program boyunca okul bahçesinde protokole ve davetlilere, lokma ve pişmaniye ile okulun Gıda Bölümü öğrencilerinin hazırladığı yöresel yiyeceklerin  ikramında bulunulduktan sonra program sona erdi.

21 Nisan Pazar günü, Örcün-Saraylı Köyü arasında doğa yürüyüşü gerçekleştirilecek

Turizm Haftası etkinlikleri, 21 Nisan Pazar günü, Örcün-Saraylı Köyü arasında gerçekleştirilecek olan Doğa Yürüyüşü ve Saraylı Meydanı’nda Gölcük Belediyesi Banu Devrim Resim Atölyesi’nin “ Zamanın tanıkları” adlı resim sergisinin açılışı  ile son bulacak.