AKV öğrencilerinden Komşu Köyün Delisi

462 views

Anadolu Kalkınma Vakfı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerinin hazırladıkları tiyatro oyunu “Komşu Köyün Delisi” 3 Mayıs Cuma günü izleyiciyle buluşacak.

Edebiyat öğretmenleri Aysel Arslan ve Çiğdem Arslan’ın hazırladığı ve Üstün Dökmen’in kaleme aldığı oyun yaklaşık 1 saat sürecek ve iki perde halinde sergilenecek.

Oyun 3 Mayıs Cuma günü Gölcük Kongre Sarayı’nda saat 15.30 ve 20.00 olmak üzere iki seans hâlinde sahnelenecek.

Öğrencilerin 6 ay süren çalışmalarının ardından sahne üzerine aktarılan tiyatro oyununda başrolleri Eda Nur Türk ve Aleyna Kocaman paylaşacak.

Oyunun Konusu

Prof. Dr. Üstün Dökmen’in yazdığı ilk oyun olma özelliğini taşıyan Komşu Köyün Delisi’nde olaylar  yıllardır muhtar olan Halis Ağa’nın tekrar seçilebilmek için köyüne deli getirme vaadi etrafında döner.

Rakiplerini saf dışı bırakabilmek için “Her köyün delisi var, bizim de olsun.” diyen Halis Ağa gazeteye “Bir Deli Aranıyor” diye ilan verir. Genç bir psikoloji öğrencisi olan Tolga da bitirme tezine yardımcı olması için ilana cevap verir ve köyde Deli Hamdi olarak görev yapmaya başlar. Bundan sonra köyde olup biten her şey Deli Hamdi’nin etrafında dönmeye başlayacaktır.

Diğer oyuncular: Cemre Su Dal, İrem Yavuz, Kezban Koyun, Beyza Kılıçarslan, Gizem Tozan, Yağmur Matur, Sinem Koyuncu, Özlem Yalta, Dilara Özkarabaş, Ayşe Aslan, Ayşe Nazlı Gürlen, Miray yıldıztaş, Zeynep Sönmez, Merve Öz, Yaprak Şahin