AKV’nin Öğrencilerinden coşkulu 19 Mayıs Kutlaması

304 views

Anadolu Kalkınma Vakfı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramımızın 100’üncü yılını coşkuyla kutladı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından okul bahçesinde yapılan tören Gazetecilik Öğretmeni Hasan Taşkın’ın günün anlam ve önemini belirten konuşmasıyla başladı. Taşkın, konuşmasında şu sözlere yer verdi: “Öyle kolay kahraman olunmaz elbet. Başkalarının hayal sandığı şeyleri bir uzanma mesafesi kadar yakınında görür gerçek kahraman. Bir milletin atası olabilmek için anadan da yardan da geçebilmek ve söz konusu vatansa gerisini teferruat bilmektir kahraman doğmak… Kahramanlar doğarlar ama asla ölmezler! “19 Mayıs benim doğum günümdür!” demiştin. İyi ki doğdun Mustafa Kemal! Seni sevip yolundan gidenlerin kalplerinde ve zihinlerinde, nice yüzyıllar boyu yaşaman dileğiyle.”

Programın devamında ‘Yıl 1919’ ve ‘Atatürk Kurtuluş Savaşında’ adlı şiirlerin yanı sıra Atatürk’ün Samsun’a çıkışını anlatan anekdot da öğrenciler tarafından seslendirdi. Atatürk’ün Gençliğe Hitabesi ve Gençliğin Ataya cevabının dinleyicilerle paylaşıldığı etkinlik halk oyunları gösterisi, yarışmalar ve ödül töreniyle devam etti.  Öğrenciler takımlar halinde çuval yarışması, halat çekme, yumurta taşıma, şarkı söyleme yarışması gibi etkinliklerle hem eğlendiler hem de izleyenlere bayram coşkusunu yaşattılar. 19 Mayıs  Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri çerçevesinde okulumuzda düzenlenen yarışmalarda 1’inci olanlara hediye çekleri verilerek program sonlandırıldı.