AKV’de “TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı” heyecanı

669 views

Anadolu Kalkınma Vakfı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde bu yıl ilk kez  4006 TÜBİTAK Bilim Fuarı düzenlendi. Okul bahçesinde gerçekleşen fuara  Gölcük Kaymakamı Mustafa Irmak, Gölcük İlçe Milli Eğitim Müdürü Ercan Gülsuyu, Şube Müdürleri Abdulhalik Köse ve Yakup Alptekin, Okul Müdürü Aynur Kadiroğlu’nun yanı sıra okul öğretmenleri, veliler ve öğrenciler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan programda açılış konuşmasını yapan Okul Müdürü Kadiroğlu, “TÜBİTAK’ın desteğiyle bu yıl ilkini düzenlediğimiz TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarının açılışını gerçekleştirmenin mutluluğu içindeyiz. Bilim fuarları genç beyinlerin bilimin önemini kavrayıp, birçok teorik bilginin gerçek yaşamdaki işleyişini fark etmelerini sağlar.” ifadelerini kullandı. Kadiroğlu’nun konuşmasının ardından  Kimya Öğretmeni Elif Yılmaz ve 2 kişilik öğrenci grubu gösteri deneyleri yaptı. Yapılan deneyler öğrenciler ve katılımcılar tarafından büyük ilgi gördü.

Proje Ekipleri Çalışmalarını Sundu

Proje kapsamında açılışı yapılan fuarda Fizik alanında 1 proje, İngilizce alanında 1, Tarih alanında 1 proje, Matematik alanında 2 proje, Kimya alanında 1 proje, Bilişim Teknolojileri alanında 2 proje, Çocuk Gelişim ve Eğitimi alanında 7 proje, Moda Tasarım Teknolojileri alanında 2 proje, Yiyecek İçecek Hizmetleri alanında 2 proje, Gazetecilik alanında 1 proje olmak üzere toplam 20 proje yer aldı. Toplamda 62 öğrenci ve 17 danışman öğretmenin çalıştığı projeler ziyaretçilere sunuldu.

Gazetecilik alanı öğrencilerinin hazırladıkları ve ilçe genelinde 522 kişiye uyguladıkları “Günlük Haber Takibi Alışkanlıkları Anketi”nin sonuçları da fuar kapsamında katılımcılarla paylaşıldı.