AKV’de 58’inci Dönem Mezuniyet Heyecanı

710 views

Anadolu Kalkınma Vakfı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 58’inci dönem mezunlarını vermenin heyecanını her yıl olduğu gibi bu yıl da yaşadı. Okul bahçesinde gerçekleşen törene Gölcük Kaymakamı Mustafa Irmak, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ercan Gülsuyu, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Naim Yüksel, Okul Müdürü Aynur Kadiroğlu, okul öğretmenleri ve öğrencilerin yanı sıra mezun olacak öğrencilerin aileleri ve arkadaşları da katıldı.

“Güzel Olan Geride Bırakılan Hatıralar Olmalı”

2018-2019 eğitim öğretim yılında 58. mezunlarını veren okulda 8 branştan toplamda 149 öğrenci mezun oldu. Sunuculuğunu okul öğretmenlerinden Yiyecek ve İçecek Hizmetleri Alan Şefi Lokman Karafil ve Rehber Öğretmen Çiğdem Şanlıtürk’ün yaptığı törenin açılış konuşmasını Okul Müdürü Aynur Kadiroğlu yaptı. Kadiroğlu, “Sevgili gençler, zaman geçiyor ve mekanlar değişiyor. Eğitim olanakları, teknikleri, eğitimci yaklaşımları değişiyor. Hiç değişmeyecekmiş gibi düşündüğümüz her olgu yerini maziye bırakıyor. Öyleyse güzel olan geride bırakılan hatıralar olmalı. Her gittiğimiz yerde doğru ve güzel yaşamaya gayret gösterirsek, dostluklar ve arkadaşlıklar biriktirir isek geleceğe aktaracağımız anılarımız daha değerli olacaktır. Geride bıraktıklarımız için üzülmek değil, tebessüm etmek düşer bize. Bundan sonraki yaşantınızda sizlere başarı dileklerimizi sunarken, ihtiyaç duyduğunuzda okulumuzun size açık oyduğunu unutmamanızı istiyoruz. Sevgiyle kalınız…” şeklinde konuşarak duygu ve düşüncelerini aktardı.

Törende söz alan okul birincileri Hayrunnisa Kingir ve Mervenur Özbaş mezun oldukları için büyük mutluluk duyduklarını dile getirdiler. Dereceye girmeye hak kazanan öğrencilere plaketleri protokol mensupları tarafından verildi. 2018-2019 eğitim öğretim yılı Teknik Anadolu Lisesi okul birincisi Mervenur Özbaş ve Anadolu Meslek Lisesi okul birincisi Hayrunnisa Kingir mezuniyet kütüğüne isimlerinin yazılı olduğu plakaları çaktılar. Mezun olan öğrenciler okul flamasını ve Türk bayrağını bir alt sınıfa teslim etmeyi de ihmal etmediler. Törenin sonunda öğrenciler müzik eşliğinde mezuniyetin mutluluğunu doyasıya yaşadılar. Tören, gençlerin keplerini hep birlikte havaya atmaları ile sonlandırıldı.