İlçe Millî Eğitim Müdürü Ercan Gülsuyu yaz tatili ve üniversite sınavına yönelik mesajlarını paylaştı

117 views

İlçe Millî Eğitim Müdürü Ercan Gülsuyu bugün karnelerini alan öğrencilere yaz tatili tavsiyelerde bulunurken üniversite sınavına girecek adaylara dönük olarak da dileklerini paylaştı. Gülsuyu mesajında şunları dile getirdi:

“15-16 Haziran 2019 tarihlerinde ülke genelinde yapılacak Yükseköğretime Giriş Sınavına ilçemizde,16 sınav merkezinde 1820’si son sınıf öğrencisi olmak üzere mezunlar ile birlikte toplam 5417 aday katılacaktır.

2019-YKS 1. Oturum Temel Yeterlilik Testi (TYT) ve 2. Oturum Alan Yeterlilik Testleri (AYT) için adaylar saat 10.00’dan sonra sınav binalarına alınmayacaktır. 2019-YKS 3. Oturum Yabancı Dil Testi (YDT) için adaylar saat 15.30’dan sonra sınav binalarına alınmayacaktır. Sınava geç kalmamanız hususunda gerekli özeni göstereceğinize yürekten inanıyorum.

Sevgili Gençler,

Yoğun bir çalışma temposundan sonra Üniversiteye giriş sınavına gireceksiniz. Bu sınav geleceğimizin teminatı siz değerli gençlerimiz ve aileleriniz için çok önemlidir, ancak başarının salt göstergesi değildir. Her sınav hayatta farklı kapılar açarken aynı zamanda yeni imkânlar da sunmaktadır. Biliyorum ki sizler sınava hazırlanmak için elinizden gelenin en iyisini yaptınız. Sınava girerken kendinize güvenmeniz arzuladığınız başarıya ulaşmanızı sağlayacaktır. Bu sınavda başarılı olmanız hiç kuşkusuz hem sizler hem de ülkemiz için çok değerli kazanç olacaktır. Sizler, aileleriniz ve öğretmenleriniz bu sınav için çok büyük çaba sarf ettiniz, ter döktünüz.  Üniversiteye ilk adımı atmak için vereceğiniz bu sınavın heyecanını sizlerle birlikte ben de paylaşıyorum.

Bu duygu ve düşüncelerle; Milletimize, Ülkemize önemli hizmetler vereceğine inandığımız siz gençlerimize, gireceğiniz bu sınavda başarı ve zihin açıklığı temenni ediyor ve arzu ettiğiniz başarıyı yakalamanızı diliyorum.

Öğrencilerimize Tatil Tavsiyeleri:

Değerli öğrencilerime, gerçek yaşamdan kopmamalarını tavsiye etmekteyim. Gerçek yaşam; suyuyla, doğasıyla, kurduyla, kuşuyla yaşayan canlı hayat demektir. Arkadaşlarınızda çim sahada top oynadığınız, bazen düşüp elinizi, dizini çizdirdiğiniz; bisikletlere binip dağ bayır dolaştığınız, tertemiz havasını ciğerlerinize çekip akarsuyunda ellerinizi yıkadığınız; akşam olduğunda eve geldiğiniz yorgunluktan sırt üstü yatıp yıldızları seyrederken uyuyakaldığınız gerçek yaşamdan bahsediyorum.İşte öğrencilerimizin bu yaşamdan kopmamaları gerektiğini söylüyorum. İster cep telefonunun ekranı kadar küçük isterse dev ekranlı bir televizyon kadar büyük olsun öğrencilerimiz bir odaya bir koltuğa zincirleyen sanal yaşama mahkum olmamalı. Onların hayalleri sınırı ve gerçek yaşam küçücük ekranlara sığmayacak kadar geniş ve anlamlıdır.

Tatiller, dinlenmeyi hak ettiğimiz dönemlerdir. Bütün bir dönemin yorgunluğunu tatillerde atmak en büyük hakkınızdır. Ancak unutmayınız ki dinlenmek sadece boşa vakit geçirmek demek değildir. Aslında her gün ve her an yaptığımız işi çeşitlendirerek de dinlenebiliriz. Bunun için tatil süresince sizi dinlendirecek ve eğlendirecek aktivitelerin yanı sıra zayıf olduğunuz konularda kendinizi yetiştirmelisiniz. En önemlisi kitap okuma alışkanlığını edinmenin yollarını aramalısınız. Çünkü okumak, problemlerin ve sıkıntıların kaynağını kurutur.Kitapların dünyasına daldığınız zaman göreceksiniz ki zamanın ve mekanın bir önemi kalmamış. Kitabın dünyasında, romanın kahramanlarıyla birliktesiniz, bazen de kahraman sizsiniz, romanda nefes alıp veriyorsunuz.

Herhangi bir spor dalı ilgisi olmayan öğrencilerimiz ise belediyelerimizin de düzenlediği kültürel kurslara yönelebilir. Satranç, ebru, halk oyunları, drama… vb Belki de öğrencilerimizin hayatı boyunca çalacağı bir gitarın, neyin, sazın temellerini bu tatil süresinde atılacaktır.

Bunları yaparken “Oku” emriyle başlayan ve okumaya çok önem veren yüce dinimizin kitabını, Kur’an-ı Kerim’i öğrenmek için Diyanet İşleri Başkanlığımıza bağlı kuran kurslarına ziyarette bulunarak yaz tatilinde devam etmek üzere bir kursa katılabilirler,  Kur’anı Kerim okumayı öğrenip hayatlarına  tatbik etmek için çaba sarf edebilirler.

“Bir lisan bir insan, iki lisan iki insan.” sözünden yola çıkarak bir yabancı dil öğrenmek Bir dil milyarlarca insana ulaşabilmenin kapılarını öğrencilerimize açmaktadır. “Bir lisan bir insan, iki lisan iki insan.” sözünden yola çıkarak bir yabancı dil öğrenmek Bir dil milyarlarca insana ulaşabilmenin kapılarını öğrencilerimize açmaktadır. Fatih Sultan Mehmet’in 19 yaşında 6 yabancı dili nasıl öğrendiğini düşünürsek belki de İstanbul’un Fethini de bir nebze doğru bir biçimde anlayabilir, küçük yaşlarda dil öğrenmenin de önemini kavramış oluruz.  Fatih Sultan Mehmet’in 19 yaşında 6 yabancı dili nasıl öğrendiğini düşünürsek belki de İstanbul’un fethini de bir nebze doğru bir biçimde anlayabilir, küçük yaşlarda dil öğrenmenin de önemini kavramış oluruz.

İşte değerli öğrencilerim, bu yaz tatilinde cep telefonu, tablet ve bilgisayar ekranlarından bağımsız ne kadar geniş, uçsuz bucaksız bir dünyamız varmış. Bu dünya nefes alıp verdiğimiz, minibüse binip gittiğimiz, yağmur altında ıslandığımız, kışın kızaklara binip kaydığımız dünya… İşte bu diyebilmeniz dileğiyle.”