Dumlupınar Ortaokulunda İlk Yardım Semineri

167 views

Sivil Savunma Haftası etkinlikleri çerçevesinde Gölcük Sanayi Odası (KSO)Dumlupınar Ortaokulunda ilk yardım semineri gerçekleştirildi.

AKV Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ve Mahalle Afet Gönüllüleri Derneği (MAGDER) iş birliğinde, Gölcük’teki liselerin 9. Sınıf öğrencilerine ilk yardım semineri verildi. Seminere Gölcük Milli Eğitim Şube Müdürü Naim Yüksel, AKV Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdiresi Aynur Kadiroğlu, Sivil Savunma İl Koordinatörü Hikmet Özduman’ın yanı sıra okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Seminerin açılış konuşmasını MAGDER Başkan Yardımcısı Mustafa Akpınar yaptı. Gölcük Farabi Sağlık Meslek Lisesi Sağlık Öğretmeni Meral Çakır, gerçekleştirdiği slayt gösterisinde ilk yardım bilgilerini aktardı. Olası bir felaket anında insanlara ilk yardımın nasıl yapılması konusunda bilgiler verdi. Sunum sonunda öğrenciler de ilk yardımla ilgili sorular sorarak Meral Çakır’dan bilgiler aldı. Program ardından öğrenciler seminerle ilgili olarak kısa bir sınava tabii tutuldu. Sınav sonucunda dereceye giren öğrencilere hediyeler verileceği bildirildi.