AKV’nin Öğrencilerinin 2. Prag Seferi

89 views

Gölcük Anadolu Kalkınma Vakfı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Bilişim Teknolojileri alanında öğrenim gören 4 öğrenci, Kocaeli İl Millî Eğitim Müdürlüğünün akreditasyon projesi kapsamında 4 haftalığına Çek Cumhuriyeti’nin başkenti Prag’a gidiyor.

AKV Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, ilçe ve il düzeyinde yaptığı protokoller ve öğrencilerinin elde ettiği başarılarla adından söz ettiriyor. Geçtiğimiz yıl Yiyecek İçecek Hizmetleri alanı öğretmen ve öğrencilerinden oluşan bir ekip Prag’ta staj süreci geçirerek hem Türk mutfağını Çekya’da tanıtma hem de Avrupa kültürünü yakından tanıma imkânını bulmuştu. Bu yıl da Bilişim Teknolojileri alanında öğrenim gören 4 öğrenci, 4 hafta boyunca Prag’ta staj görecek.

Proje kapsamında öğrencilere rehberlik edecek olan Bilişim Teknolojileri Alan Şefi Meryem Kabil, öğrencilerinin mesleki gelişimlerine katkı sunacak bu sürecin heyecanını yaşadıklarını belirterek “Bilişim teknolojileri alanı uluslararası çalışma olanağının bulunduğu bir alan. Öğrencilerimizin bu anlamda genç bir yaşta yurt dışı deneyimi yaşayacak olmaları,  vizyonlarını genişletecektir diye düşünüyoruz. Kontenjanın 4 kişiyle sınırlı olması sebebiyle yaptığımız mülakat ve genel değerlendirme sonucunda Yaren Kalkan, Berilnur Dalman, Ayşe Azra Başar ve Zümra Neval Aksoy projeye katılmaya hak kazandılar.” dedi

13 Ocak’ta yola çıkacak öğrenciler okulda almış oldukları eğitimi yurt dışında da deneyimleme, alanlarında gelişimlerini arttırma ve farklı kültürleri tanıma fırsatı bulacakları bu süreci planlayan okul yönetimi ve tüm öğretmenlerine çok teşekkür ettiklerini ifade ettiler.