Gölcüklü Yazar H. İhsan Sönmez Öğrencilerle Bir Araya Geldi

297 views

 Gölcük Belediyesi, Kent Konseyi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün ‘Gölcük’te Öğrenci Olmak’ projesi kapsamında düzenlediği etkinlik kapsamında Gölcüklü Yazar H. İhsan Sönmez, Sanat Galerisi’nde öğrencilerle buluştu.

Proje kapsamında düzenlenen etkinlik sonucunda Gölcüklü yazar H. İhsan Sönmez Sanat Galerisi’nde öğrencilerle buluştu. 10 kitabı bulunan ve bunların sonuncusu olan ‘Son İda’yı öğrencilere imzalayarak hediye eden H. İhsan Sönmez, “Son İda’yı baş yapıtım olarak görüyorum. Üst okurdan önemli eleştiriler aldım” diye konuştu.

KİTAP OKUMA ALIŞKANLIĞI ARTTIRILMALI
Gerçekleşen etkinlikte konuşan Gölcük İlçe Milli Eğitim Müdürü Ercan Gülsuyu, “Biz ilk emri oku olan bir dinin mensupları olarak üzülerek görmekteyiz ki okumaktan uzağız. Ancak okumak, beyni geliştirir, ufku açar. Özellikle genç nesillerin kitap okuma alışkanlığını arttırmalı, farklı düşünmelerini sağlamalıyız. İyi ki kitaplar var, iyi ki onları yazanlar var.
Sizlere tecrübelerini aktaracak Yazar İhsan Sönmez’e ve her türlü desteği veren Belediye Başkanımız Mehmet Ellibeş’e teşekkür ederim” ifadelerini kullandı.

EĞİTİME BÜYÜK DESTEK VERİYORUZ
Başkan Mehmet Ellibeş, kitap okumanın faydalarını çocuklara aktarırken, “Sizler bizim için çok değerlisiniz. Bu ülkeyi gençlere emanet edeceğiz. Bundan dolayı sizlerin bilgili ve donanımlı bir şekilde yetişmesi gerekiyor. Bunun temeli de okumaktan geçiyor. Belediye olarak bir takım hizmetler veriyoruz. Alt yapı, üst yapı, yol, atık temizleme gibi ancak biz en büyük desteği de eğitime veriyoruz Gölcük’te Öğrenci Olmak Projesi bu donanımı kazanmanız için Gölcüklü Yazar H. İhsan Sönmez, Sanat öğrencilerle buluştu. sizin önünüzü açmakta, çeşitli bilgiler edinmenizi sağlamaktadır. İhsan Sönmez’in burada olması hepimiz için bir şans” diye konuştu.

10 ADET ŞİİR VE ROMAN KİTABI VAR
10 adet şiir ve roman kitabı bulunan yazar H. İhsan Sönmez, “Yaklaşık 25 yıldır yazıyor, edebiyatla ilgileniyorum. Değirmendere’de yaşayan bir yazar olarak öğrencilerle daha önce de bir araya gelmiştik. Son çıkardığım ‘Son İda’ isimli romanımın Kocaeli Kitap Fuarı’ndan sonra bugün ikinci imza günü olacak. Öğrencilere roman ve yazmak üzerine düşüncelerimi aktaracağım. Umarım iki taraf içinde verimli bir gün olur. Belediye Başkanımıza ve bu projeye destek veren kurumlara teşekkür ediyorum” diyerek sözlerini sonlandırdı.