Turizm Haftası kutlamaları İhsaniye Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde yapıldı

548 views

15-22 Nisan tarihleri arasında düzenlenen Turizm Haftası Kutlamaları bu yıl da oldukça renkli görüntülere sahne oldu.

Gölcük İhsaniye Ticaret Meslek Lisesi Salonu’nda düzenlenen etkinliğe Gölcük Kaymakamı Mustafa Altıntaş, Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ercan Gülsuyu, Muhtarlar Derneği Başkanı Bilge Saral, okul müdürleri, öğrenciler ve veliler katıldı.

“Gölcük Turizm Konusunda Önemli Mesafe Kaydetti”

Etkinlik saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasının ardından Gölcük Belediyesi Kafkas halk oyunları ekibinin gösterileriyle başladı. Kaymakam Mustafa Altıntaş’ın günün anlam ve önemini belirten konuşmasıyla başladı. Altıntaş, konuşmasında Gölcük’ün bir kültür şehri olduğunu belirterek, “Ülkemizin 2017 yılı hedefi olarak 30 milyon turist ve 30 milyar dolar turizmden gelir elde etmesi hedefleniyor. Bizde bu doğrultuda yöremizde turizmi canlandırmaya çalışıyoruz. Destek ve katkılarından dolayı ilçemiz adına özellikle Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş’e ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş ise Turizm’i yöremizde çeşitli alanlarda hep birlikte projeler üreterek canlandırmayı planladık. Bunlar içerisinde Ilıcamız, Kervansarayımız, Değirmendere yalı evlerimiz, Saraylı tarihi konaklarımız ve Türkiye’de tek karaya oturtturulmuş müze gemimiz. Bugüne kadar müze gemimiz 197.000 kişi tarafından ziyaret edildi” dedi.

Konuşmaların ardından program günün anlamı ve önemini ifade eden şiirlerin okunması ile devam etti. “Fotoğraflarla Gölcük “ konulu fotoğraf yarışmalarında 1. olan Gölcük Anadolu Kız İmam Hatip Lisesi öğrencisi Ebrar Gökçe, 2. Değirmendere Hacı Halit Erkut Anadolu Lisesi öğrencisi Elisu Süzen ve 3.olan İhsaniye Anadolu Lisesi öğrencisi Berke Özcan’ın hediyeleri protokol tarafından takdim edildi. Program turizm ile ilgili fotoğraf, yöresel kıyafet ve yiyeceklerin tanıtımını içeren stantların gezilmesiyle son buldu.