Gölcük Barbaros Hayrettin Anadolu Lisesinin kızları Türkiye Şampiyonluğunu kutladı

340 views

Gölcük Barbaros Hayrettin Anadolu Lisesi Futsal Takımı, Türkiye Şampiyonası’nda rakibi Giresun Lisesini 2-1 yenerek şampiyonluğa ulaştı. Bu zafer sonrasında başarılı temsilcimiz ülkemizi İsrail’de yapılacak Dünya Şampiyonası’nda temsil etmeye hak kazanmıştı. Bu şampiyonluk ilçemizde büyük bir sevinçle karşılanırken takımımıza moral vermek amacıyla Kongre Sarayı’nda bir program düzenlendi.

Programa Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş, Gölcük Kaymakamı Mustafa Altıntaş, Okul Müdürü Zeki Kalaç, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Ahmet Şimşek,futbol takımı oyunları ve antrenör Hasan Alemdaroğlu, öğrenciler ve veliler katıldı.

Şampiyon sporcular,  geçirdiği rahatsızlık nedeniyle 2017 Aralık ayında yaşamını yitiren takım arkadaşları Zeynep Eroğlu’nun fotoğrafı bulunan tişörtleri giydiler. Öğrencilere madalyaları takılırken, Zeynep Eroğlu’nun madalyasını da annesi Nurgül Eroğlu aldı. Zeynep’in aralarında olmaması büyük bir hüzün yaşattı.

Şampiyonlar üniversitelerin Spor Bilimleri Fakültelerine sınavsız girebilecek

Bu başarıyı yakalayan öğrencilerin üniversitelerin spor bilimleri fakültelerine sınavsız girebilecekleri gibi burslu okuyabilecekleri de açıklandı.

Gölcük Barbaros Hayrettin Anadolu Lisesi Müdürü  Zeki Kalaç konuşmasında “Bu büyük başarıyı yakalayan kız futbol takımını kutluyor, bu başarının herkese örnek olması diliyorum. Öğrencilerimizi yetiştiren aileler başta olmak üzere emeği olan herkese teşekkür ediyorum. Tüm Türkiye nezdinde bu büyük başarıyı yakalayan öğrencilerime de ayrı ayrı teşekkür ediyor, hepsinin alınlarından öpüyorum” dedi.

 Mehmet  Ellibeş: “Başarı kolektif çalışmayla yakalanır”

Gölcük Beldiye Başkanı Mehmet  Ellibeş, “Bakın geçtiğimiz yıl takımımız 4.oldu. Durmadı daha çok çalıştı ve bu yıl ise şampiyonluğu yakaladı. Futbol kolektif spordur. Başarı kolektif çalışmayla yakalanır. Kızlarımız bunu başardı. Şimdi ise seneye bir es verirse başarı gidebilir. Onun için yılmadan bıkmadan çalışmaya devam etmeliyiz. Başarının ana sırrı buradan geçer. Öğrencilerimizi, okul müdürümüzü, öğretmenlerimizi, velilerimizi, okul aile birliğini, ilçe milli müdürlüğümüzü, bizlerinde desteği ve sayın Kaymakamımızın da bir orkestra şefi gibi iyi yönetmesi sonrasında bu başarıyı yakaladık. Şimdi evlatlarımız ülkemizi yurt dışında temsil edecek. Bu büyük bir onur ve gururu bizlere yaşatmalarından dolayı kendilerini yürekten kutluyor, başarılar diliyorum” diyerek sözlerini noktaladı.

Kaymakam Altıntaş: ” Kızlarımız yüzümüzü güldürdü”

Gölcük Kaymakamı Mustafa Altıntaş konuşmasında, “Öncelikle Afrin’de mücadele eden kahraman askerlerimize sevgi minnetlerimi iletiyor, şehit olanlara Allah’tan rahmet diliyor, gazilerimize de acil şifalar diliyorum. Yakın zamanda kaybettiğimiz Zeynep kızımızı da özellikle rahmet diliyorum. Bugün hepimizin övündüğü gurur duyduğu bir durum için buradayız. Bu çocuklar bizim yüzümüzü güldürdü.Bizleri gururlandırdıkları için kendilerini kutluyor, başarıların devamını diliyor, emeği geçen herkese de teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

Altıntaş’ın konuşması sonrasında, başarılı sporcularımıza hediyeleri verildi ve İsrail’de yapılacak Dünya Şampiyonası’nda başarılar dileyerek program son buldu.