Cumhuriyetimizin 95’inci Yılı Kutlandı

548 views

Anadolu Kalkınma Vakfı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri Cumhuriyet’in 95’inci kuruluş yıl dönümünü kutladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan törene Okul Müdürü Aynur Kadiroğlu, müdür yardımcıları, okul öğretmenleri ve öğrencileri katıldı.

Okul bahçesinde gerçekleştirilen tören şehitlerimiz için 1 dakikalık saygı duruşu ve ardından İstiklal Marşı ile başladı. Öğrenciler kutlama süresince ellerinde Türk bayrakları ile 10.Yıl Marşı’nı büyük bir coşkuyla söyledi.

İstiklal Marşı ile başlayan törende okulumuzun Kimya Öğretmeni Murat Örgüt günün anlam ve önemini belirten konuşmasını yaptı. “Batı dillerinde Cumhuriyetin karşılığı, ulusun kendisini yönetmesidir.” diyerek sözlerine başlayan Örgüt, Cumhuriyet ve demokrasi kavramlarının önemine dikkat çekti.

Konuşmasının devamında Mustafa Kemal Atatürk’ün Cumhuriyet, demokrasi, devlet anlayışına dair bilgilendirmelere yer veren Örgüt, “Atatürk’e göre sadece Cumhuriyet’e sahip olmak yeterli değildir. Ona layık olmak da gereklidir bunun için yol, yine eğitimden geçmektedir.’’ diyerek konuşmasını tamamladı.

Programın devamında 11-B sınıfı öğrencilerinden Şimal Yıldız “Bugün” adlı şiiri okurken, Büşra Aktürk ve Dilara Başal ise “Cumhuriyetin Kuruluşu” ile ilgili anıları aktararak öğrencilerin hafızalarını tazeledi.

Şiir ve konuşmaların ardından yapılan kutlamalarla program sona erdi.