“Öncelik Hayatın Öncelik Yayanın”

283 views

İçişleri Bakanlığı tarafından “Öncelik Hayatın, Öncelik Yayanın” sloganıyla 2019 yılının “Yaya Öncelikli Trafik” yılı ilan edilmesi üzerine ülke genelinde farkındalık faaliyetleri gerçekleştiriliyor. Bu kapsamda ilçemizde de okulumuz öğrencilerinin katılımıyla önce yaya uygulaması yapıldı.

Yapılan uygulamaya Gölcük Kaymakamı Cengiz Karabulut, Gölcük Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer, Gölcük İlçe Emniyet Müdürü Selçuk Özdemir, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri, okul ve kurum müdürlerinin yanı sıra öğrenciler de katıldı.

Etkinlikte, Gölcük Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi önündeki yaya geçidinde “Önce Yaya” uygulaması yapıldı. Okulumuzun hazırladığı pankartlarla ve yazılarla sürücülerde trafik kurallarına uyma farkındalığı oluşturuldu.

“Her sürücü aynı zamanda bir yaya”

Gölcük Kaymakamı Cengiz Karabulut, yaptığı basın açıklamasında şunları dile getirdi: “Bugün 81 ilimiz ve ilçelerinde trafikte yaya güvenliğini ön plana çıkarma amacıyla yaya geçidi nöbeti uygulaması yapıyoruz. Bugünkü çalışmamızı da ilçemizde gerçekleştiriyoruz. Amacımız yaya geçitlerindeki kazaları minimuma indirebilmek. Bir farkındalık yaratarak kamuoyunda bir bilinci yaratmak suretiyle sürücülerimizin yaya geçitlerine ve okul girişlerine yaklaştığında duyarlı olması, yaya gördüğü an durması ve kontrollü bir şekilde yaya geçtikten sonra yoluna devam etmesinin kurallara uygun olduğunu anlatmak istiyoruz. Unutmamak gerekiyor ki bütün sürücüler aynı zamanda bir yayadır.”

“Can güvenliği açısından işaretlere riayet edilmesi gerekiyor”

Gölcük Kaymakamı Karabulut’un konuşmasından sonra Gölcük Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer konuşmasında şunları dile getirdi: “İçişleri Bakanlığının farkındalık oluşturmak adına yaptığı proje son derece verimli ve sonuna kadar destekliyoruz. Sizlerin de bu projenin daha geniş kitlelere ulaşması açısından çok önemli bir fonksiyonu var. En nihayetinde yayalarımızın can güvenliği açısından işaretlere ve işaretçilere riayet edilmesi gerekiyor. Bu konudaki farkındalık ve kurallara harfiyen uyulması muhtemel kazaların da önüne geçilmesi açısından çok önemli. Bu itibarla hem çocuklarımızın eğitimi açısından hem de sürücülerimizin yeni uygulamaları içselleştirebilmeleri bakımından yapılan etkinlik yararlı bir etkinliktir.”

Protokol konuşmalarının ardından okul öğrencileri, Kaymakam, Belediye Başkanı ve öğretmenler birlikte yaya geçidinden geçtiler. Daha sonra Kaymakam ve Belediye Başkanı araç sürücülerine proje kapsamında broşür verdi ve daha duyarlı olmaları için destek istedi.