E-KPSS kursu Engelsiz Yaşam Merkezi’nde başladı

207 views

E-KPSS kursunun ilk hafta eğitimleri, Gölcük Engelsiz Yaşam Merkezi’nde (EYM) verilmeye başladı. Kurs, sınavın yapılacağı Nisan ayına kadar devam edecek.

2020 yılı Nisan ayında yapılacak olan e-KPSS kursuna hazırlanmak üzere, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından Karamürsel, Gölcük ve Başiskele ilçelerini kapsayacak şekilde, Gölcük Engelsiz Yaşam Merkezi’nde (EYM) hafta sonundan itibaren e-KPSS kursu eğitimleri başlatıldı. Engelli vatandaşlarımız, söz konusu kursa devlet memuru olabilmek amacıyla katılıyor ve verilecek bu eğitimlerle sınava hazırlanacaklar. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Gölcük Belediyesi ve Gölcük Halk Eğitim Merkezi işbirliği ile açılan kursa şu an için 20 engelli vatandaş katılım gösteriyor.

Hasan BAT: “İlerleyen haftalarda sayımız daha da artabilir”

Gölcük Engelsiz Yaşam Merkezi içerisinde verilen kursun Gölcük, Başiskele ve Karamürsel ilçelerinde yaşayan ve devlet memuru olmak isteyen engelliler için büyük bir nimet olduğunu ifade eden Gölcük Engelliler Derneği Başkanı Hasan Bat, “Kursun ilçemizde, Gölcük Engelsiz Yaşam Merkezi’nde verilmesinde büyük emeği olan Gölcük Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer’e çok teşekkür ediyorum. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve eğitmen desteği sağlayan Gölcük Halk Eğitim Merkezi de oldukça güzel bir çalışmaya imza attı. Ben bu projede emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Engellilerimiz burada verilen eğitimlerle sınava hazırlanacak. Bizim isteğimiz, tüm engellilerimizin sınavda iyi bir puan alabilmesi ve emeklerinin karşılığını alabilmeleridir. Şu an için 20’ye yakın arkadaşımız, merkezimizde eğitim görüyor. İlerleyen haftalarda sayımız daha da artabilir. Bizim her zamanki hedefimiz, engellilerimizin sosyal hayata daha fazla adapte olabilmeleridir. Bu anlamda yapılan bu çalışmadan büyük mutluluk duyduğumu söylemek isterim. Tüm arkadaşlarımıza başarılar diliyor, sınavda da iyi bir sonuç alabilmelerini temenni ediyorum.” dedi.