Oyunlaştırarak Öğreniyoruz

463 views
AKV’nin Bilişim alanı öğrencileri eTwinning kapsamındaki “Welcome on Board” adlı projeye katılarak kendi oyunlarını tasarladılar.

Son yıllarda İngilizce “gamification(Oyunlaştırma)” terimi eğitim alanında sıklıkla karşımıza çıkıyor. Kısaca oyun oynayarak öğrenme anlamına gelen gamification kavramının öğrencilerde yerleşmesi ve öğrencilerin birlikte tasarladıkları masa oyunlarının eğitimde kullanılması amacıyla “eTwinning” topluluğu “Welcome on Board” adlı bir proje başlattı. Türkiye’den AKV Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerinin dahil olduğu projeye Belçika, Fransa, İngiltere, Bulgaristan, Litvanya, Slovenya gibi 14 Avrupa birliği ülkesinden okullar katıldı.

AKV Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Bilişim Teknolojileri alanı 11 ve 12. sınıföğrencilerinden oluşan bir ekip 2019 Ekim ayından bu yana çalışarak Bilişim dersinde kullanabilecekleri bir oyun tasarladılar. Bilişim Teknolojileri alanı öğretmenleri Arzu Yıldırım, Ali Karaturp ve İngilizce Öğretmeni Burcu Şallı Öztürk rehberliğinde çalışan ekip “Choose to Win” adını verdikleri oyunlarının önce mantığını oluşturdular. Ardından kodlarını yazarak web sayfasını oluşturdular. “Choose to Win” adlı oyuna “akvproject.com” adresinden ulaşılabiliyor.