AKV’de Çocuk Gelişimi ve Eğitimi alanı öğrencilerine yönelik Kariyer Günü düzenlendi

144 views

Anadolu  Kalkınma Vakfı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi  Çocuk Gelişimi ve Eğitimi alanı zümre öğretmenleri  öğrencilerinin mezuniyet sonrası elde edecekleri avantajları ve yaşayabilecekleri sorunlar  hakkında bilgi sahibi olmaları için bir kariyer günü düzenledi.

Düzağaç Anaokulu Okul Öncesi ve Eğitimi Öğretmeni Gamze Merey’ in katıldığı kariyer gününde öğrencilere iş hayatına atıldıklarında karşılaşabilecekler durumlara yönelik bilgiler verildi.

Gamze Merey kendisinin de Anadolu  Kalkınma Vakfı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi  Çocuk Gelişimi ve Eğitimi alanından mezun olduğunu söyleyerek başladığı konuşmasında şunları dile getirdi: ” Sevgili Arkadaşlar, ben de sizler gibi bu sıralardan geçtim. Sonrasında Çanakkale 18 Mart Üniversitesi Çocuk Okul Öncesi Öğretmenliği bölümünden mezun oldum. Mezun olduktan sonra yaşadığım yere dönüp burada çalışma kararı aldım. Düzağaç Anaokulunda öğretmenliğe başladım. Çocuklarla sürekli bir arada olduğunuz meslekte hiçbir zaman hata yapma lüksünüz yok. Bunun için daha lise yıllarında bir öz disiplin kazanmanız çok önemli. İstikrarlı çalışma ve hedef belirlemek de bu öz disiplinin bir parçası olmalı. Yaptığımız işin önemini de aklımızdan bir an olsun çıkarmamalıyız. Hepiniz gelecekteki meslek yaşamınızda başarılar diliyorum.”

Konuşmanın ardından öğrenciler çalışma yaşamıyla ilgili merak ettiklerini Merey’e yönelttiler. Etkinliğin sonunda Müdür Yardımcısı Nurcan Güren tarafından Gamze Merey’e katılım belgesi takdim edildi.