Dünyaca Ünlü Geri Dönüşüm Sanatçısı Deniz Sağdıç öğrencilerle bir araya geldi

364 views

Gölcük AKV Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Moda Tasarım Teknolojileri Alanının dahil olduğu e-Twinning projesi “Where are you sustuinable fashion?(Neredesin Sürdürülebilir Moda)” kapsamında sürdürülebilirlik, sıfır atık, geri dönüşüm ve ileri dönüşüm alanında çalışmalar yapan sanatçı Deniz Sağdıç’la bir araya gelindi.

Where are you sustuinable fashion?” projesi kapsamında yapılan etkinliği; AKV Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Moda Tasarım Teknolojileri Alan Şefi Sema Sağlam ve projenin diğer ortağı olan Kartal Sabiha Gökçen Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Moda Tasarım Teknolojileri Alan Şefi Merve Yargıcı birlikte organize etti. Çevrimiçi gerçekleşen etkinlikte son yıllarda her türlü kullanılmış objeyi, atık malzemeyi geri dönüşüm ve ileri dönüşüm prensibiyle sanatın kendi dünyasında eser olarak yeniden var edan sanatçı Deniz Sağdıç ile moda tasarım öğrenci ve öğretmenleri bir araya geldi.

Deniz Sağdıç, Moda Tasarım öğrenci ve öğretmenlerinin sürdürülebilirlik, sıfır atık ve geri dönüşüm konularına ilgisini gördüğü için çok mutlu olduğunu belirterek şunları söyledi: “Geri dönüşüm ve ileri dönüşüm yanlış bir algı var. Sadece belirli ürünler ya da ürünlerin sadece belirli kısımları geri ya da ileri dönüşüme konu olabilir sanılıyor. Ben bu düşünceyi yıkmak ve  insanların tüketim kavramı hakkında yeniden düşünebilmeleri için sınırları olabildiğince zorlamaya çalışıyorum. Aslında, çöpe atılmış bir nesnenin ya da herhangi bir atık malzemenin benim ellerimde bir sanat eserine dönüşmesi için hiçbir sınırın olmadığını söyleyebilirim ve bunu insanlara eserlerim aracılığıyla göstermeye çalışıyorum. Bu nedenle örneğin bir tekstil ürününün sadece kumaş kısımlarının değil, düğme, fermuar gibi parçaları dahil olmak üzere her bir parçasının değerlendirilebileceğini göstermeyi amaçlıyorum. Bu benim için de zorlu olmasına karşın son derece heyecan verici bir meydan okuma. Her seferinde yeni bir eserde mümkün olamayacağı düşünülen bir malzemeyi tahmin edilemeyecek bir biçimde sanat eserine dönüştürerek insanları şaşırtmaktan son derece keyif alıyorum. Sizler de tasarımlarınızda tüm sınırları zorlayan bir bakış açısına sahip olabilirsiniz. Bu konuda farkındalık kazanan her yeni insan, dünyanın geleceği konusunda yeni bir ümit gibi geliyor bana. Bu sebeple sizlerle bir arada olmaktan dolayı çok mutluyum.”