Türkiye Cumhuriyeti’nin Ön Sözü Çanakkale Zaferi

125 views

Anadolu Vakfı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde tarihin altın sayfalarında yer alan en büyük zaferlerimizden biri olan Çanakkale Zaferi’nin 108. yıldönümü için hazırlanan 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Programı yapıldı.

Sunuculuğunu Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni İlknur Küçüker’in üstlendiği programda Müdür Yardımcısı Mehmet Sait Şahin günün anlam ve önemini belirten konuşmasını yaptı. Şahin konuşmasında Çanakkale Savaşı’nda düşmana geçit vermeyen ruhun Millî Mücadelenin de mayası olduğunu belirterek “Gencecik yaşta  toprağa düşen vatan evlatları Kurtuluş Savaşı’nın kazanılması inancının da yerleşmesinde pay sahibi oldular. Dönmemek için cepheye gittiler ve kendilerinden sonra gelenlerin de aynı inançla vatanın bağımsızlığı  feda olmaya hazır nesiller olmasını sağladılar.” dedi.

Video gösteriminin ardından 10E Sınıfı hazırladığı oratoryoyu sundu. Gölcük Halk Eğitim merkezinde görevli Hülya Sakallı Çanakkale türküsünü seslendirdi. Okulun Uygulama Anaokulu öğrencileri de program sonunda bir gösteri sergiledi.

Programın hazırlanmasında okulun Türk Dili ve Edebiyatı öğretmenlerinden İlknur Küçüker, Çocuk Gelişimi öğretmenleri Özlem Özaçar ve Arzu Demir de görev alırken okul panolarının hazırlanmasında  Matematik Öğretmeni Ayşegül Avcu öğrencilere rehberlik etti.

Programdan çıkan öğrenci ve öğretmenlere Yiyecek İçecek Hizmetleri alanı öğrencileri şehitlerimizin ruhu için hazırladıkları helvadan dağıttı.