KODELİG’23 Heyecanı

109 views

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve Kocaeli İl Milli Eğitim Müdürlüğünün ortaklaşa düzenlediği Robotik Kodlama Yarışması bu yıl 23-25 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

KODELİG’23 Robotik Kodlama Yarışması, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Balamir Gündoğdu ve Milli Eğitim İl Müdürü Ömer Akmanşen’in katılımlarıyla Şehit Polis Recep Topaloğlu Spor Salonu’nda başladı.176 okulun katıldığı yarışmada 350 ortaokul ve lise öğrencisi kıyasıya yarışarak dereceye girmek için çabalayacak. Birçok kategoride ve okulun katıldığı yarışmalar Recep Topaloğlu Spor Salonu’nda 3 gün boyunca devam edecek.

Anadolu Kalkınma Vakfı Mesleki Teknik Anadolu Lisesi Bilişim Teknolojileri Alanı Öğretmeni Arzu Yıldırım ve alan öğrencisi Selen Feyza Oler, Kodelig Robotik Kodlama Yarışması’nda AKV’yi Çizgi İzleyen Robot kategorisinde temsil etti. 

Yarışma sonrasında dereceye giren öğrencilere ise ödülleri 27 Ekim’de Kocaeli Kongre Merkezinde Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in de katılacağı programla verilecek.