Kongre Sarayında Sivil Savunma Haftası Programı Düzenlendi

74 views

Sivil Savunma Haftası etkinlikleri kapsamında AKV Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ve Mahalle Afet Gönüllüleri Derneği (MAGDER) iş birliğinde bir program düzenlendi.

Gölcük Kongre Sarayında düzenlenen programa Kaymakam Adem Yazıcı, Gölcük Belediye Başkan Yardımcısı İbrahim Tektaş, Gölcük İlçe Milli Eğitim Müdürü Ercan Gülsuyu, Gölcük MAGDER Başkan Yardımcısı Mustafa Akpınar, Kocaeli Üniversitesi Jeofizik Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ergin Ulutaş katıldı.

Gölcük AKV Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdiresi Aynur Kadiroğlu’nun Sivil Savunma ile ilgili açılış konuşmasının ardından İlçe Milli Eğitim Müdürü Ercan Gülsuyu, Kaymakam Adem Yazıcı, Gölcük Belediye Başkan Yardımcısı İbrahim Tektaş’ın konuşmalarıyla program devam etti.

Kaymakam Adem Yazıcı konuşmasında “Biliyorsunuz ki afet başa gelmeden önlem alınmıyor. 17 Ağustos Deprem’i bize neler yapılmasını net bir şekilde anlattı. Bu tarihten sonra çok ciddi yasal düzenlemeler yapıldı. Sivil toplum kuruluşları kurularak, depreme hazırlıklı bir hale gedik. Fakat daha yapacağımız çok şeyler var. Okullarımızda bu eğitimi vermemiz gerekiyor. Biz de okullarımızda her yıl eğitimler vererek öğrencilerimizin afetlere karşı bilinçlenmelerini sağlıyoruz. Sivil savunma konusunu herkese öğretme mecburiyetindeyiz.” dedi.

Gölcük MAGDER Başkan Yardımcısı Mustafa Akpınar konuşmasında MAGDER’in eğitimli uzman personel, gelişmiş araç, gereç ve ekipmanla donatıldığını belirterek  “Ülkemizin neresinde bir olay varsa her ilimizde kuruluşu bulunan sivil savunma ekiplerimiz en kısa sürede oraya ulaşmış ve halkımızın yardımına koşmuştur.”dedi.

Kocaeli Üniversitesi Jeofizik Mühendisliği Bölümü  Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ergin Ulutaş konuşmasında insanların son dönemde afete karşı bilinçlendiğini, ancak yine de bunun yeterli durumda olmadığını söyledi. Ulutaş, “Şu anda kaç evde insanların kaskları var. Olası bir afete karşı yardım çantaları var mı? Afetlere karşı hazırlıklarımız var. Afetler hakkında sizlere bilgi vermek istiyorum. Afetler ne yazık ki hangi tür olacağı belli değil. Bu yüzden bizlere düşen görev mutlaka afetler gelmeden önce önlem alacağız, afet anında da panik yapmayacağız” dedi. Program sonunda Sivil Savunma hakkında yapılan etkinliklerde dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.