Bir Destandır Çanakkale

333 views

AKV Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde savaş tarihine altın harflerle yazılan Çanakkale Zaferinin 100.Yıldönümü kutlandı. Bu özel günde vatanımız için çekinmeden canlarını feda eden kahraman şehitlerimiz saygıyla anıldı.

Program  Öğretmeni Hatice Canköse’nin konuşmasıyla başladı. Canköse konuşmasında Osmanlı İmparatorluğunu I. Dünya Savaşına sürükleyen sebeplerden söz etti. Ardından sarsılmaz direnişin ve vatanseverliğin sembolü olan Çanakkale Cephesinde yaşananları anlattı.Şehitlerimiz adına bir dakikalık saygı duruşundan sonra öğrencilere İngilizlerin gözüyle Çanakkale Savaşını anlatan bir belgesel izletildi.Programın devamında oratoryo eşliğinde Çanakkale türküleri seslendirildi. Bağlamada 11/B sınıfı öğrencisi Gizem Büyükaydın, gitarda 9/B sınıfı öğrencisi İrem Çeb, solist olarak 11/D sınıfı öğrencisi Gülşah Öztürk ve 10/A sınıfı öğrencisi İrem Gülkan yer aldı.

Müzik Öğretmeni Mustafa Kocabey’in hazırladığı ve AKV Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrenci ve öğretmenlerinin seslendirdikleri “Çanakkale için çal, Çanakkale için söyle” klibi herkesi çok etkiledi. Programın sonunda Okul Müdiresi Aynur Kadiroğlu emeği gecen herkese teşekkürlerini iletti