Gölcük Anadolu Lisesi Öğrencilerinin Çanakkale Ruhu

214 views

18 Mart Çanakkale Zaferinin 100. Yıl dönümü etkinlikleri kapsamında Kazıklı Kervansaray Kültür Merkezinde Gölcük Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından Çanakkale Savaşı Anma Programı düzenlendi. Programa Kaymakam Adem Yazıcı, Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş, Yardımcıları Levent Değirmenci, İbrahim Tektaş, İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Murat Yavuz, Belediye Meclis üyeleri, İlçe Siyasi Parti Başkanları, Okul Müdürleri, çok sayıda öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Salona girişte katılımcılara “Cihadiye yüzüğü” hediye edildi. Cihadiye yüzüğü Çanakkale savaşı sırasında gönüllü olarak yaralı askerlerimize bakan ve maaş almayı kabul etmeyen Türk kızlarına Osmanlı Devletinin İngiliz tüfeklerinin namlularından yaptırdığı hediye yüzükler olarak biliniyor.

Programa bir dakikalık Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlandı. Daha sonra  Okul Müdürü Faruk Yağcıoğlu, günün anlam ve önemini anlatan konuşma yaptı. Daha sonra Gölcük Anadolu Lisesi öğrencilerinin hazırladı 3 perdelik “Çanakkale” isimli  tiyatro gösterisini sahnelediler. Öğrencilerin oyunda sergiledikleri performans izleyicilere duygulu anlar yaşattı.Programın sonunda İlçe Mili Eğitim Müdürlüğü tarafından 18 Mart Çanakkale Zafer Bayramı nedeniyle düzenlenen çeşitli yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.