İlk Ders 15 Temmuz

79 views

AKV Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde 15 Temmuz Demokrasi Zaferi ve Şehitleri anma programı düzenlendi.

Anma programı Ulu Önder Atatürk ve Şehitlerimizin manevi huzurunda saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlandı. Ardından 15 Temmuz Demokrasi Zaferi Şehitleri için fatiha okundu.Okulumuz 10/G sınıfı öğrencisi Esin Demir Nazım Hikmet’in “Davet” adlı şiirini, 12/A sınıfı öğrencisi Sedanur Arslan Necip Fazıl Kısakürek’in “Şarkımız Bizim” adlı şiirini okudu.

Tören okul müdürü Aynur Kadiroğlu’nun günün anlam ve önemini belirten konuşmasıyla devam etti. Kadiroğlu; “19 Mayıs 1919 Mustafa Kemal‘in yaktığı bağımsızlık ateşinin özgürlük mücadelemizin son halkası olduğunu düşündük. Aradan geçen yaklaşık 100 yıla rağmen barış içinde yaşadığımız ülkemizde 15 Temmuz 2016 gecesi bir saldırıya maruz kaldık. Yunus Emre’den, Hacı Bektaş’tan, Mevlana’dan, Hacı Bayram Veli’den, Pir Sultan Abdal’dan beslenen bu toprağın evlatları istiklali ve istikbali için direndi. Sevgili gençler gecenin karanlığının  ardında güneşli bir gün gizlidir. İşte aziz şehitlerimiz, gazilerimiz o gece bir toprak nasıl vatan olur, nasıl vatan kalır bir kez daha gösterdiler. Ruhları şad olsun” dedi.

Programın sonunda, AKV Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Kimya öğretmeni Murat Örgüt’ün hazırladığı 15 Temmuz gecesini anlatan film izlendi.