Bir Ömür Boyu Sürecek Şarkıdır Öğretmenlik

368 views

Öğretmen tohumunu geleceğe atan insandır. Varlığı bugünle sınırlı kalmayan, bir ömür boyu yol arkadaşlığı yaptığımız kimsedir. Bazen en zor anlarımızda başımızı okşayan annemiz gibidir, bazen yardıma muhtaç olduğumuz anlarda babamızın güven veren sesi gibidir.  Zaten biraz anne, biraz baba gibidir. Kendimizle baş başa kaldığımızda huzurla dudaklarımızdan dökülen bir şarkı misalidir.  Sevmeyi öğrettiğinde sevilmeyi de hak edendir.

Okulumuzün sevgili öğretmenleri 24 Kasım Öğretmenler gününü öğrencileri ile birlikte kutladı. Her öğretmenin yolunu aydınlatan Mustafa Kemal Atatürk’e “Başöğretmenlik” unvanının verildiği bu özel günü öğrenci ve öğretmenlerimizin birlikte hazırladığı program çok daha anlamlı kıldı.

Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmenimiz Akmet Erçin’in yaptığı konuşmayla başlayan program öğrencilerin sunduğu orotoryo ile devam etti. 11E sınıfıdan Helin Saatçioğlu’nun ve 10 G sınıfı öğrencisi Dilara Küçükyılmaz’ın okuduğu (kendi yazdığı ) şiirler öğretmenleri duygulandırdı.

Öğrencilerin öğretmenlerine olan duygularını dile getirdikleri video gösterisi izleyenlerin keyifli anlar yaşamasını sağladı.

Edebiyat Öğretmeni Derman Akar ve Tarih Öğretmeni Hatice Canköse’nin solist olarak yönettiği Muallim Korosu programı izleyenlerin büyük beğenisini topladı. Sahneye çıkan öğretmen ve öğrencilerin şarkılarıyla program sona erdi.