AKV’de Ünlü Makyör Corci Rüzgârı Esti

211 views

Mesleğinde 52. yılını çalışan ünlü makyör Corci Anadolu Kalkınma Vakfı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin düzenlediği “Avrupa Mesleki  Becerilere Haftası ve Bahar Şenliği” kapsamında Güzellik Hizmetleri Alanının davetlisi olarak Gölcük’e geldi.

Okulun Kuaförlük Atölyesinde önceden kayıt yaptıran katılımcılara 4 saat süren bir temel makyaj eğitimi veren Corci, bu alanda çalışan ve çalışacak katılımcıların adeta yaptıkları işe bakışlarını değiştirdi.

Sektörde uzun yıllar sahne ve televizyon makyoru olarak çalışan Corci, eğitimin başında kullanılacak ürünlerde aranılan nitelikler üzerinde durdu. Ardından makyaj uygulama tekniklerinin püf noktaları hakkında bilgilendirme yaptı. Smoky eye makyajı uygulamasında kullanılan özel teknikler ve farklı ürünler kullanılarak yapılabilecek renklendirmeler özellikle katılımcıların ilgilendiği konular arasındaydı. Farklı yüz şekillerinde allık ve “high lighter”in uygulanması, fırça sünger kullanımında dikkat edilecek hususlar, farklı ışık altında mevsimlere göre makyaj uygulamalarında cilt tonunu ayarlama üzerine özel bilgilendirme yapan Corci, okulda eğitim alan Güzellik Hizmetleri alanı öğrencilerine de meslekte çalışırken karşılaşabilecekleri sorunlara da dair tecrübelerini paylaştı.

4 saat süren eğitimin sonunda katılımcılara sertifika verildi.