Barbaros Hayrettin Anadolu Lisesi öğrencileri Gaziler Derneğini ziyaret etti

234 views

İlçemizin en köklü ve en başarılı eğitim kurumlarından birisi olan, Barbaros Hayrettin Anadolu Lisesi öğrencileri, Değerler Eğitimi Projesi kapsamında, geçtiğimiz günlerde, Gölcük Muharip Gaziler Derneğini ziyaret ederek, anlamlı bir buluşma gerçekleştirdi.

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün yürütmekte olduğu Değerler Eğitimi Projesi kapsamında, Barbaros Hayrettin Anadolu Lisesi öğrencileri Gölcük Muharip Gaziler Derneğini ziyaret ederek anlamlı bir buluşma gerçekleştirdiler. Barbaros Hayrettin Anadolu Lisesi Rehber ve Psikolojik Danışmanı Melek Sarıgöz Cihan konu ile ilgili şu açıklamalarda bulundu:

“Barbaros Hayrettin Anadolu Lisesi 10-D sınıfı öğrencileri , sınıf öğretmenleri Yasemin Temizer ve rehber ve psikolojik danışman Melek Sarıköz Cihan olarak, Gölcükte bulunan Muharip Gaziler Derneği’ne ziyarette bulunduk. Öğrenciler vatan sevgisi, milli değerlerin önemini, şehit nedir, gazi nedir tüm bu değerlerimiz birinci ağızdan duysun, hissetsin ve yaşasın istedik.”

Gölcük Muharip Gaziler Derneği Başkanı Mehmet Arslan ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Başkan Arslan, “Sizlerin bizi unutmayarak buraya gelmeniz ve ziyaret etmeniz, bizleri oldukça mutlu etti. Eskiden öğrencilerimize şehitlik ve gazilik ile ilgili soruları sorduğumuzda çok da fazla bir söz duymuyorduk. Şimdiki gençler, bu değerlere oldukça ilgililer. Geçtiğimiz günlerde dördüncü sınıf öğrencisi bir çocuğumuz, gazilik ve şehitlik nedir diye sorduğumuzda akıcı bir şekilde tüm bilgileri anlattı Tabii ki öğrencilerin bizlere gelerek gazilik anılarımızı sormaları da tarihi bilgilerin öğrenilmesi açısından oldukça önemli. Ziyaretinizden ötürü hepinize teşekkürlerimizi sunuyoruz” dedi.

Okul öğretmenleri de yapmış oldukları bu ziyaretin değerlerimize sahip çıkılması açısından önemli olduğunu dile getirdi ve “Bizim, tarihimizi öğretmemizin yanı sıra çocuklarımızın, tarihlerini ilk ağızdan öğrenmeleri oldukça önemli. Bu konuda da sizlerin öğrencilerimize katacağı çok önemli bilgiler var. Bizleri kabul etmenizden ötürü teşekkür ediyoruz” dedi. Konuşmanın sonunda, öğrenciler ellerinde çiçekleri, ailelerinin hazırlamış oldukları börek  ve pastaları dernekte bulunanlara ikram ettiler. Öğrenciler Dernek Başkanı Mehmet Arslan ve dernek üyelerine nerede gazi olduklarını, gittikleri yerlerde nelerle karşılaştıklarını ve gazilik kavramı ile ilgili birçok soru sordu.